Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Оборотно-сальдова відомість




Аналіз стану і руху господарських засобів за звітний період у вартісному вираженні можна виконати за допомогою оборотно-сальдової відомості. У ній для кожного синтетичного рахунка відображаються залишки (сальдо) на початок і на кінець періоду, а також обороти за поточний період.

Для формування оборотно-сальдової відомості можна звернутися до неї через меню „Звіти - Оборотно-сальдова відомість” чи просто клацнути мишею по піктограмі.

Рис.3. Звіти. Оборотно-сальдова відомість.

Перед видачею на екран оборотно-сальдової відомості програма запропонує форму діалогу, в якій можна встановити параметри формування відомості (Рис.3). Існує можливість змінювати період, за який формується відомість. Для цього можна ввести у відповідні віконця дати початку і кінця періоду, а також можна натисканням кнопки звернутися до вікна вибору одного зі стандартних періодів - конкретного місяця, кварталу, півріччя, року.

Також у вікні настроювання є три прапорці. Перший встановлюється, якщо необхідно у відомість включати обороти і сальдо рахунків з розбивкою по субрахунках. Другий - для одержання підсумків на валютних рахунках по кожній валюті у валютному вираженні. Третій визначає - чи формувати розгорнуте сальдо.

 
 

Якщо прапорець „Розгорнуте сальдо” встановлений, то на закладці „Розгорнуте сальдо” варто вибрати рахунки, по яких буде сформоване розгорнуте сальдо, і для цих рахунків настроїти параметри. Правила формування розгорнутого сальдо задаються в рядках таблиці.

Рис. 4. Встановлення параметрів формування звіту ”Оборотно-сальдова відомість”

 

 
 

У колонці „Рахунок” відображається код рахунка (субрахунку), по якому буде сформоване розгорнуте сальдо. Щоб додати рахунок у список рахунків, варто натиснути кнопку. При активізації цієї кнопки відкривається план рахунків, з якого можна вибрати рахунок.

 

Рис.5. Документ ”Оборотно-сальдова відомість”

Також за допомогою кнопки можна змінити параметри настроювання поточного рядка таблиці. Для формування відомості необхідно натиснути екранну кнопку ”Сформувати”.

Інформація з рахунка 31.1 „Поточні рахунки в національній валюті” свідчить про надходження коштів на рахунок відповідно за рахунок короткострокового кредиту банку в розмірі 25 тис.грн. і покупців 35 тис.грн.

Наявність аналітичного обліку на рахунках дозволяє провести досить глибокий аналіз інформації, здійснювати контроль наявності і руху господарських засобів у розрізі об’єктів обліку.


Поделиться:

Дата добавления: 2015-08-05; просмотров: 275; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты