Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Контрольно-ревізійні процедури.




 

При прибутті на підприємство керівник ревізійної групи пред¢являє керівнику підприємства наказ на проведення ревізії та посвідчення на право проведення ревізії чи перевірки і представляє членів ревізійної групи.

Керівник підприємства відповідно представляє їх керівним робітникам, виділяє ревізійній групі приміщення, забезпечує своєчасне друкування матеріалів ревізії і т.і.

В той же час керівник ревізійної групи встановлює зв¢язок з банком, податковою інспекцією, пенсійним фондом і т.і.

На дошці об¢яв підприємства вказується про проведення ревізії, повідомляється про місце і час роботи ревізійної групи.

Ревізійна група знайомиться з умовами роботи та особливостями ревізуємого підприємства. Один з членів групи здійснює інвентаризацію каси та перевірку касових операцій. Одночасно перевіряється виконання заходів по усуненню недоліків, вказаних в акті минулої ревізії.

В процесі проведення ревізії використовуються наступні процедури, які вироблені наукою та практикою: (табл. 1).

Таблиця 1

Характеристика контрольно-ревізійних процедур, використовуємих ФГК.

Прийоми контролю Контрольно-ревізійні процедури
Інвентаризація   Організація інвентаризаційного процесу. Перевірка наявності та стану матеріальних цінностей, фінансових ресурсів і розрахунково-кредитних відносин. Документування. Нормативно – правове регулювання, розрахункова і бухгалтерська обробка документів. Прийняття рішень по результатам інвентаризації.
Контрольні заміри роботи, вибірковий контроль та суцільні спостереження Організація контрольних замірів робот, вибір методики та проведення контролю. Оформлення результатів контролю.
Експертизи різних видів Організація, проведення та оформлення результатів експертизи.
Службове розслідування Організація службового розслідування. Опитування посадових осіб і інших учасників конфліктних ситуацій та вивчення їх письмових пояснень. Документальна перевірка і зіставлення з нормативно-правовими актами. Обґрунтування висновків і пропозицій.
Експеримент Організація експерименту та його нормативно-правове обґрунтування. Вибір методики і проведення експерименту. Оформлення результатів експерименту.
Економічний аналіз Організація, вибір методики і проведення економічного аналізу. Оформлення результатів аналізу.
Статистичні розрахунки Вибір об¢єктів, методики та інформаційного забезпечення розрахунків. Статистичне групування та узагальнення. Оформлення результатів статистичних розрахунків.
Дослідження документів Вибір об¢єктів контролю та їх нормативно-правове забезпечення. Розрахунково-обчислювальні і бухгалтерські процедури. Групування порушень нормативно-правових актів і недоліків в господарській діяльності, виявлених в процесі дослідження документів.
Нормативно-правове регулювання Вибір нормативно-правових актів, які відносяться до об¢єкту контроля. Виявлення відхилень фактичного стану контрольних об¢єктів від їх нормативно-правового забезпечення та оформлення результатів.
Узагальнення та реалізація результатів контролю.
Групування недоліків Класифікація та групування недоліків господарської діяльності за економічною однорідністю та хронологічною послідовністю.
Документування результатів проміжного контролю Складання відомостей вибіркової інвентаризації цінностей, актiв ревізії каси, обстеження місць зберігання цінностей та ін.
Аналітичне групування Складання таблиць, схем, графіків, відомостей, машинограм.
Слідчо-юридичне обґрунтування Вилучення справжніх документів, витребування пояснюючих записок від посадових осіб, матеріально-відповідальних та інших робітників.
Систематизоване групування результатів контролю Систематизоване узагальнення результатів контролю в акті комплексної ревізії діяльності підприємства.
Прийняття рішень Видання наказу, розпорядження, службового листа ревізуючею організацією.
Контроль за виконанням прийнятих рішень Вибір об¢єктів спостереження та отримання інформації про їх функціонування згідно з управлінським впливом по результатам контролю. Перевірка достовірності інформації та фактичного стану об¢єктів контролю.

 

Методи ревізійної роботи не можуть бути однаковими для всіх ревізій та перевірок. В кожному окремому випадку вони визначаються конкретними задачами ревізії, і необхідно використовувати такі прийоми та методи, які дають максимальний ефект і викликають реальне покращення справ на ревізуємому обєкті.

 


Поделиться:

Дата добавления: 2015-08-05; просмотров: 72; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты