Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


НА СТРІЛЬБАХ




Безпека при стрільбі забезпечується чіткою організацією стрільб, точним дотриманням курсу стрільб, встановлених правил та заходів безпеки, дисциплінованістю всіх військовослужбовців.

Для керівництва та обслуговування стрільб, а також для забезпечення заходів безпеки під час стрільб наказом по факультету призначаються: старший керівник стрільб, начальник оточення та наряд, черговий лікар (фельдшер) з санітарною машиною, артилерійський технік (майстер). Крім того, старший керівник стрільб (командир стріляючого підрозділу) призначає керівників стрільб на ділянках, спостерігачів та начальника пункту бойового постачання.

При необхідності для обслуговування стрільб можуть призначатися сигналіст, радіомайстер та інші особи, обов'язки яких визначає командир, який їх призначив.

При цьому місцеві органи влади і установи розташованих поблизу населених пунктів сповіщаються про час проведення стрільб на стрільбищі військової частини (додаток 2).

Стрільби з індивідуальної зброї виконуються з штатної (закріпленої за стріляючими) зброї; з групової зброї - в складі штатних обслуг; в підрозділах, які не мають екіпажів повного складу, в навчальних підрозділах та військових навчальних закладах - в складі зведених екіпажів (обслуг).

При виконанні завдань стрільб з бойових машин члени екіпажу повинні бути в спецодязі.

Перед стрільбами оглядається бойове поле, з його території повинні бути виведені люди, тварини та транспорт.

Пересування по об'єкту стрільб дозволяється лише шляхами та в районах, вказаних начальником навчального центру.

Забороняється заходити (заїжджати) на ділянки стрільбища, де знаходяться бойові гранати, які не розірвалися, снаряди та інші вибухонебезпечні речі, доторкатися до них.

Заряджати зброю дозволяється тільки після сигналу "Вогонь" на вогневому рубежі або після проходження рубежу відкриття вогню. Перед кожним заряджанням зброї необхідно упевнитися у відсутності в стволі сторонніх предметів (землі, піску, ганчірок та ін.).

На рубежі припинення вогню зброя розряджається, провадиться контрольний спуск, після чого стріляючий доповідає: "Рядовий Петренко, зброя розряджена".

При стрільбах вночі піші порядки повинні мати на спині сигнальні ліхтарі.

Забороняєтьсявести вогонь:

- за межами небезпечних напрямків або по укриттю (бліндажу), над яким піднято червоний прапор (ліхтар);

- після виходу з рубежу відкриття вогню;

- після сигналу "Відбій" (команда "Припинити вогонь") та після підняття білого прапора (ліхтаря) над укриттям (бліндажем), командним пунктом;

- з несправної зброї та несправними боєприпасами;

- у разі появи людей, транспорту, тварин на бойовому полі; низько літаючих літаків, вертольотів над ділянками стрільб;

- при падінні снаряда, гранат за межі безпечної зони або поблизу бліндажу, зайнятого людьми;

- після отримання сигналу з поста оточення про небезпечність продовження стрільб;

- при виникненні пожежі від стрільби;

- при втраті орієнтування або зв'язку стріляючими, поганій видимості.

Для припинення вогню подається сигнал "Відбій" та виставляється білий прапор (ліхтар), а також подається команда "Стій, припинити вогонь". Для припинення вогню окремо стріляючого (із окремої машини) подається команда "Рядовий Петренко, стій, припинити вогонь".

Боєприпаси на пункті боєпостачання повинні бути надійно захищені від впливу опадів та ґрунтової вологи, а також від прямих сонячних променів.

Після закінчення стрільб у тих, хто навчається, вилучаються боєприпаси, зброя (озброєння), оглядаються, перевіряються магазини, коробки, стрічки.


Поделиться:

Дата добавления: 2015-08-05; просмотров: 68; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты