Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


ПРИ ОБСЛУГОВ У ВАННІ ЕЛЕКТРОАГРЕГАТІВ




До експлуатації систем електроспоживачів допускається особовий склад, який вивчив їх побудову, правила безпечної експлуатації та склав залік комісії частини на право самостійної роботи.

При експлуатації систем електропостачання слід твердо виконувати такі правила техніки безпеки: не вмикати систему без попереднього її заземлення, без перевірки з'єднання кузовів та рам причепів з загальним контуром заземлення і перевірки величин опору заземлювачів. Опір заземлюючого пристрою кожного причепа не повинен бути більше 25 Ом.

Експлуатація незаземленої електроустановки, а також вмикання кабелів і вимикання їх напругою категорично заборонені.

Під час роботи електроустановки не торкаються струмоведучих провідників.

Систематично слід перевіряти стан ізоляції електромонтажу за допомогою переносного мегомметра при вимкнених джерелах струму.

Робота із зниженим опором ізоляції забороняється.

В особливих випадках з дозволу відповідальної особи можлива робота системи електроживлення при зниженні ізоляції нижче допустимого рівня з дотриманням заходів безпеки. При цьому особливий склад обслуги повинен бути сповіщений про небезпечність ураження електричним струмом.

Для запобігання коротких замикань, іскрення і загоряння апаратури необхідно ретельно перевіряти стан ізоляції проводів і надійність контактів у місцях з'єднання силових кабелів. Підгоряння ізоляції свідчить про збільшення перехідного опору контактів.

Нейтральні і фази генераторів агрегатів АД-200 і АД-30 електростанції 5Е97 з'єднані між собою через фільтри радіоперешкод. Тому під час роботи одного з агрегатів категорично забороняєтьсяторкатися нейтралів і струмоведучих частин електростанції.

Слідкувати за справністю огорож вентиляторів і не торкатися частин вентиляторів, що обертаються, приводних ременів, шківів, зарядних генераторів.

Для запобігання опіку, в зв'язку з можливістю викидання пари або гарячої води, забороняється відкривати кришку заливної горловини радіатора на працюючому або перегрітому двигуні.

Необхідно слідкувати за тим, щоб не було течі палива з баків і паливопроводів, щоб під час роботи агрегатів біля вихідних труб не було легкозаймистих речовин.

Забороняється:

- змащувати працюючий двигун;

- зберігати в електростанції сторонні предмети та легкозаймисті речовини;

- запускати підігрівник ПЖД при неповному заправленні системи охолодження та залишати його працюючим без нагляду.

Через кожні 15-20 годин роботи агрегатів для запобігання загорянню, необхідно зливати конденсат з відстійників глушителів.

При загорянні підігрівника перекрити кран підведення палива, вимкнути його і загасити полум'я.

При спалахуванні палива або масла полум'я необхідно гасити вогнегасників, піском або накрити азбестовою ковдрою. Заливати водою масло або паливо, що горить, категорично забороняється.

Необхідно слідкувати за справністю вогнегасників і утримувати їх в готовності до застосування.

Для запобігання накопиченню вихлопних газів слідкувати, щоб у зимовий час, особливо під час снігопадів і снігових заносів, вентиляційні відводи і виводи вихлопних труб із укрить розташовувалися по висоті так, щоб їх не заносило снігом.

Систематично слідкувати за провітрюванням причепів, не допускати накопичення вихлопних газів, які викликають отруєння людини.

Під час роботи з акумуляторами запобігати попаданню електроліту на тіло, одяг та взуття, тому що сірчана кислота руйнує шкіряний покрив, виводить з ладу обмундирування.

Під час роботи електростанцій особовому складу, який їх обслуговує, рекомендується користуватися проти шумними навушниками.

Для роботи в зимових умовах системи охолодження двигунів заповнюються незамерзаючою рідиною марки 40 або марки 65, що містить етиленгліколь. Це отруйна рідина, яка, потрапляючи всередину організму, викликає тяжке отруєння і смерть.

Під час роботи з антифризом необхідно:

- заливання в систему охолодження провадити безпосередньо із ємності, в якій зберігається антифриз;

- після роботи з антифризом ретельно мити руки з милом;

- не засмоктувати антифриз ротом через шланги;

- при попаданні антифризу всередину організму негайно викликати блювання (зробити промивання шлунку) і звернутися до медпункту; несвоєчасне надання кваліфікованої медичної допомоги приводить до смертельного випадку.


Поделиться:

Дата добавления: 2015-08-05; просмотров: 74; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты