Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Маркування, пакування, зберігання виробів з пластмас.




Товари із пластмас повинні мати маркування, що легко читається, товарний знак підприємства-виготовлювача.

На виробах, призначених для контакту з харчовими продуктами, повинно бути маркування: «для сипких продуктів», «для холодних харчових продуктів», «для гарячих харчових продуктів» «для нехарчових продуктів».

Транспортна тара повинна мати загальноприйнятне маркування.

Упаковування пластмасових виробів має дуже важливе значення для зберігання їхньої якості при транспортуванні і збереженні. При недбалому упаковуванні вироби можуть бути подряпані, забруднені або розбиті. Можлива деформація і перекручування форми деяких виробів (наприклад, полівінілхлоридних, целулоїдних і поліетиленових іграшок). Тому їх упаковують за видами і розміром у картонні коробки або паперові пачки. Особливо старанно упаковують вироби, схильні до бою та деформації. Число виробів у пачці або коробці залежить від їхнього розміру.

При упаковуванні в контейнери між пачками і коробками ставлять прокладки, що запобігає ушкодженню виробів. При поганому упаковуванні і недбалому транспортуванні виробів із пластмас виникають значні втрати. Для ряду виробів (господарські, галантерейні) установлені визначені граничні норми бою, що залежать від крихкості пластмас. Так, ці норми вищі для виробів із полістиролу (неударотривкого), фенопластів і амінопластів, але нижчі — для виробів з органічного скла й ін. В міру удосконалювання упаковування й умов транспортування ці норми втрат повинні переглядатися.

Зберігають неупаковані й упаковані вироби з пластмас у сухих закритих помешканнях на відстані не менше 1 м від опалювальних приладів. Збереження деяких виробів у сирому помешканні призводить до втрати блиску їхньої поверхні. Можливі і мікробіологічні ушкодження. У ряді випадків шкідливий вплив може зробити підвищена температура. Так, у помешканнях із дуже підвищеною температурою деякі вироби з пластифікованих термопластів (полівінілхлорид) можуть злипатися, що викликає їхнє ушкодження. Вироби з ряду пластмас (целулоїд, полівінілхлорид) при зниженій температурі стають дуже крихкими і легко ламаються. Збереження виробів на світлі часто призводить до зміни їхнього фарбування. Найкращі умови для збереження виробів із пластмас можуть бути створені в закритих помешканнях із температурою 10—15°С і відносною вологістю повітря 55—70%.

Література основна:

1. Кисляк Н.К., Коломієць Т.М., Кравченко В.М., Сіренко С.О. Товарознавство господарських товарів. - К.: Книга, 2004. – 447 с.

2. Войнаш Л.Г. та ін. Товарознавство непродовольчих товарів. Ч.І. – К.: НМЦ „Укоопосвіта”, 2004. – 446с.

3. Михайлов В.І., Глушкова Т.Г., Зельніченко О.І. Непродовольчі товари. – К.: Книга, 2005.

4. Оснач О.Ф. Товарознавство. К.: Центр навчальної літератури, 2004. – 219с.

5. Коломоєц Т.М., Росоха Т.Ю. Товарознавство з пластичних мас, товарів побутової хімії, парфумерно-косметичних товарів./Опорний конспект лекцій. К.: КДТЕУ, 2000 – 50с.

Додаткова:

1. Алексеев Н.С. Товароведение хозяйственных товаров. – М.: Экономика, 1989.

2. Булгаков Н.В., Кутянин Т.Н. Пластические массы. - М.: Экономика, 1986.

3. Ещенко В.Ф., Леженин Е.Д. Товароведение хозяйственных товаров. – М.: Экономика, 1984.


Поделиться:

Дата добавления: 2015-08-05; просмотров: 402; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.005 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты