Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


У штабах військових частин




 

Облік особистої зброї військовослужбовців і патронів до неї ведеться службою РАО військової частини.

Місця для несення служби і відпочинку осіб добового наряду, озброєних пістолетами, обладнуються ґратами на вікнах і надійними внутрішніми засувами на дверях, які б виключали доступ сторонніх осіб. До зазначених приміщень черговою службою допускаються службові особи, визначені наказом командира військової частини.

Під час приймання (здавання) зброї та боєприпасів у кімнаті чергового військової частини дозволяється бути тільки помічнику чергового військової частини. Іншим особам забороняється знаходитись у цій кімнаті.

Видача особистої зброї військовослужбовцям штабів і служб військових частин (з’єднань, об’єднань) зі складу проводиться службами забезпечення військових частин (з’єднань, об’єднань) за накладними.

Отримана військовослужбовцем зі складу зброя в той же день здається на зберігання черговому військової частини або особі, яка в управлінні відповідає за зберігання та видачу зброї та патронів до неї, під підписи того, хто здав, і того, хто прийняв пістолет, в окремому розділі книги видачі зброї і боєприпасів. Документи на отриману особисту зброю в той же день здаються у службу РАО військової частини (управління).

Офіцерам і прапорщикам для отримання або здачі зброї зі складів РАО (на склади РАО), які розташовані поза територією військового містечка, командири військових частин зобов’язані виділяти автотранспорт.

Запис у посвідченні офіцера або прапорщика про отриману особисту зброю проводить начальник служби РАО або особа, яка відповідає за зберігання і видачу зброї. Запис завіряється і скріплюється гербовою печаткою.

Пістолети і патрони генералів, адміралів, офіцерів, прапорщиків і військовослужбовців служби за контрактом управлінь, об’єднань зберігаються у металевих шафах, які замикаються, у кімнаті зберігання зброї оперативного чергового відповідного штабу, який несе відповідальність за їх збереження.

Відповідальність за облік, організацію зберігання стрілецької зброї та боєприпасів несуть начальники управлінь, служб і окремих відділів.

В управліннях та об’єднаннях наказом відповідних начальників може бути встановлений особливий порядок зберігання пістолетів і патронів до них, який би враховував умови розміщення. Цей порядок повинен забезпечувати надійне зберігання пістолетів і патронів та швидку видачу їх військовослужбовцям у разі оголошення тривоги (збору).

У шафі для зберігання пістолетів розміщується опис особистої зброї (додаток 2.12), у якому вказується вид і кількість зброї, яка зберігається, та ящиків з боєприпасами з вказанням номерів печаток, якими вони запечатуються. Опис підписується начальником штабу (управління) та засвідчується печаткою військової частини (управління). Зміни до них вносяться начальником служби РАО або особою, яка відповідає за облік і зберігання зброї і боєприпасів до часу зміни добового наряду.

Шафа з пістолетами обладнується арматурою для пістолетів та магазинів. Зберігати у шафі протигази та інше майно забороняється.

Запасні ключі від шафи з пістолетами і патронами зберігаються в опечатаному вигляді у секретній частині. У разі втрати ключів замки негайно замінюються.

Порядок видачі та прийняття пістолетів і патронів до них черговим військової частини визначається командиром військової частини у наказі та в інструкції чергового військової частини. Також в інструкції вказується конкретний термін повернення офіцерами і прапорщиками особистої зброї і патронів до неї після зміни з добового наряду.

Особи, які видали військовослужбовцям пістолети і патрони до них, повинні контролювати їх своєчасну здачу.

У разі вибуття військовослужбовця з військової частини до нового місця служби або звільнення у запас (відставку) особиста зброя здається на склад РАО військової частини. Для цього військовослужбовцю у службі забезпечення видається накладна, на підставі якої він отримує особисту зброю у чергового військової частини (особи, яка відповідає за зберігання зброї та боєприпасів) під особистий підпис у книзі видачі зброї і боєприпасів. Зазначена зброя в той же день здається ним на склад РАО.

У разі подання накладної, підписаної начальником складу РАО, особиста зброя списується з військовослужбовця, про що робиться відповідний запис у книзі видачі зброї та боєприпасів черговим військової частини (особою, яка відповідає за зберігання зброї та боєприпасів). Начальник складу оформлену накладну в той же день здає у службу РАО військової частини.

Разом із накладною у службу забезпечення (особі, яка відповідає за зберігання зброї і боєприпасів) здається картка, після чого службою забезпечення (особою, яка відповідає за зберігання зброї і боєприпасів) у посвідченні особи військовослужбовця робиться відмітка про здачу особистої зброї і видається атестат на зброю. Категорично забороняється передача зброї поза складом РАО військової частини.

Особиста зброя офіцерів і прапорщиків, які звільняються із Збройних Сил України за службовою невідповідністю (систематичне невиконання умов контракту, у зв’язку з обвинувачувальним вироком суду, що набрав законної сили) здається на склад їх прямими начальниками за вказівкою командира військової частини (начальника управління).

У військових частинах, де немає добового наряду, зброю і боєприпаси дозволяється зберігати у військовій частині, яка розташована поблизу. У цьому випадку вони здаються (передаються на короткотермінове зберігання) згідно з актом. Порядок видачі і прийняття зброї і боєприпасів офіцерам (прапорщикам) встановлює командир військової частини, у якій зберігається зброя.

 

2.4. Облік і зберігання боєприпасів у бойових машинах,


Поделиться:

Дата добавления: 2015-08-05; просмотров: 76; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты