Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Облік і зберігання стрілецької зброї і боєприпасів у вартах




У варті відповідальність за зберігання зброї і боєприпасів несе начальник варти. Зброя із ставниці береться тільки з дозволу начальника варти.

Ставниці повинні бути постійно замкненими. Ключі від замків зберігаються у начальника варти. Порядок зберігання ключів від ставниць зі зброєю, у випадках вибуття начальника варти за службовими обов’язками, визначається командиром військової частини. Для охорони ставниці зі зброєю призначається вартовий зі складу резервної групи.

Запас боєприпасів для варти, який передбачений Статутом гарнізонної та вартової служб Збройних Сил України, а також зброя, що зберігається у варті, видаються зі складу військової частини згідно з накладною та витягом із наказу службовій особі, яка призначена наказом начальника гарнізону для гарнізонної варти (командиру підрозділу, який призначений наказом командира військової частини для внутрішньої варти). Ці боєприпаси і зброя враховуються в облікових документах та закріплюються за командиром підрозділу, який відповідає за вартове приміщення.

Запас патронів, гранат і запалів до них у вартовому приміщенні враховується у книзі обліку запасу бойових патронів варти та книзі обліку ручних гранат і запалів до них відповідно, які зберігаються разом із боєприпасами у металевих ящиках (форма книги обліку запасу бойових патронів варти встановлена дод. 5 до Статуту гарнізонної та вартової служб Збройних Сил України). Заміна боєприпасів, які зберігаються у вартах проводиться один раз на три роки.

Передача (закладення) у вартове приміщення зброї та боєприпасів (які постійно зберігаються у вартовому приміщенні) із підрозділу проводиться за актом. Акт складається призначеною начальником гарнізону службовою особою (начальником штабу військової частини, з'єднання), начальником служби РАО військової частини (з’єднання), командиром підрозділу з якого передаються зброя та боєприпаси у варту, і начальником варти. Акт затверджується начальником гарнізону (командиром військової частини, з’єднання). Примірники (копії) акта передаються: призначеній начальником гарнізону службовій особі, (начальнику штабу військової частини, з’єднання); начальнику служби РАО військової частини (з’єднання); командиру підрозділу, із якого передаються у варту зброя та боєприпаси. Один примірник акта вкладається у ящик з запасом патронів варти.

Ящики із запасом боєприпасів вказані в опису майна кімнати начальника варти та загальному описі вартового приміщення, а додаткова зброя, яка постійно знаходиться у вартовому приміщенні і на постах, зазначається в табелі постів із визначенням її виду і номера. Начальник варти зобов’язаний особисто прийняти запас боєприпасів у разі зміни варти за описом і зробити запис у постовій відомості. Порядок видачі особовому складу варти зброї та боєприпасів, які постійно зберігаються у вартовому приміщенні і на постах, визначається в інструкції начальнику варти.

Запас патронів варти зберігається у герметичних коробках (цинках) у металевому ящику (чарунці шафи) із розрахунку відповідно до вимог статті 108 Статуту гарнізонної та вартової служб Збройних Сил України.

Ручні гранати та запали до них зберігаються в окремому металевому ящику або чарунці металевої шафи, при цьому запали у гранати не вкручуються, а зберігаються в упаковці окремо від гранат у тому ж ящику (чарунці). Ящики (чарунки) замикаються і запечатуються сургучевою печаткою начальника штабу військової частини (посадовою особою, яка призначена наказом начальника гарнізону).

У разі пересування зміни (вартових) на пости автомобільним або іншим транспортом, зброя заряджається безпосередньо на постах, для чого вони обладнуються місцями для заряджання та розряджання зброї.

Для пересування варти (окремої командизі зброєю) у пасажирському поїзді особовий склад на чолі з начальником варти (старшим команди) розміщується в окремому купе плацкартного вагона. Зброя і боєприпаси варти протягом поїздки зберігаються в металевому замкненому та запечатаному печаткою начальника варти (старшого команди) ящику, під однією з нижніх полиць купе та під охороною не менше ніж двох військовослужбовців зі складу варти (команди).

Під час пересування у вантажному вагоні боєприпаси зберігаються у вартових, а зброя розміщується у віддаленому від дверей і груби місці у ставниці або металевому ящику, який обладнаний засувом і замикається та запечатується печаткою начальника варти. Вікна (люки) в стіні вагона та зброя повинні бути під постійною охороною вартового.

У разі втрати зброї на шляху прямування начальник варти (старший команди) зобов’язаний негайно доповісти про це на першій зупинці військовому коменданту залізничної дільниці (станції), начальнику станції і органам МВС України на транспорті.

З прибуттям у підрозділ особовий склад варти зобов’язаний здати зброю та боєприпаси. Контроль за здачею здійснює начальник варти, черговий військової частини та командир (старшина) підрозділу, від якого віднаряджалася варта.

Ключі від ящиків із боєприпасами та зразки зліпків і печаток зберігаються у начальника варти. Передавати ключі іншим особам забороняється.

Наявність і стан запасу боєприпасів і зброї, які постійно зберігаються у варті, перевіряється не рідше одного разу на місяць: у гарнізонній варті – службовою особою, яка призначена наказом начальника гарнізону; у внутрішній варті – начальником штабу військової частини, про що ними робиться запис у книзі обліку запасу бойових патронів варти (книзі обліку гранат і запалів варти) та у постовій відомості.

Боєприпаси, які використані під час несення вартової служби, списуються після проведення розслідування за актом, який складається комісією у складі: голова комісії – начальник штабу військової частини, члени комісії – начальник варти і командир підрозділу, від якого відряджена варта. Акт затверджує командир військової частини.

 


Поделиться:

Дата добавления: 2015-08-05; просмотров: 122; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты