Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Класифікація інформаційних системза функціональною ознакою




План

1. Класифікація ІС за сферою застосування…………………………..
2. Класифікація інформаційних системза функціональною ознакою………………………………………………………………………  
3. Класифікація інформаційних системза рівнем управління……….
4. Класифікація інформаційних систем за ступенем автоматизації…
5.Класифікаціяінформаційних систем за характером використання інформації …………………………………………………………………..  
Список використаних джерел……………………………………..

Класифікація ІС за сферою застосування

Залежно від сфери застосування виділяють наступні види інформаційних систем.

1. Наукові ІС призначені для автоматизації діяльності науковців, аналізу статистичної інформації, управління експериментом.

2. ІС автоматизованого проектування або САПР – системи автоматизованого проектування (CAD/CAM – Computer Aided Design / Computer Aided Manufacturing) призначені для автоматизації функцій інженерів-проектувальників, конструкторів, архітекторів, дизайнерів при створенні нової техніки або технології. Такі ІС допомагають здійснювати:

- розробку нових виробів і технологій їх виробництва;

- різні інженерні розрахунки (визначення технічних параметрів виробів, витратних норм – трудових, матеріальних і т. ін.);

- створення графічної документації (креслень, схем, планувань);

- моделювання проектованих об’єктів;

- створення програм, що управляють, для верстатів з числовим програмним управлінням.

3. Інформаційні системи організаційного управлінняпризначені для автоматизації функцій управлінського персоналу. Враховуючи найбільш широке застосування і різноманітність цього класу систем, часто будь-які інформаційні системи розуміють саме в даному тлумаченні. До цього класу відносяться інформаційні системи управління як промисловими підприємствами, так і непромисловими організаціями (банки, біржі, страхові компанії, готелі і т. ін.) і окремими офісами (офісні системи).

4. ІС управління технологічними процесами або АСУТПавтоматизовані системи управління технологічними процесами(SCADA – Supervisory Control And Data Acquisition) призначені для автоматизації різних технологічних процесів (гнучкі виробничі процеси, металургія, енергетика і т. ін.).

5. Інтегровані (корпоративні) ІСвикористовуються для автома-тизації всіх функцій фірми і охоплюють весь цикл робіт від проектування до збуту продукції.

Класифікація інформаційних системза функціональною ознакою

Інформаційні системи можна класифікувати за функціональною ознакою.

Структура інформаційної системи може бути представлена як сукупність її функціональних підсистем, відповідно, інформаційна система класифікується за функціональною ознакою.

У практиці діяльності виробничих та комерційних об’єктів типовими видами діяльності, які визначають функціональну ознаку класифікації інформаційних систем, є: виробнича, маркетингова, фінансова, кадрова діяльність.

Виробнича діяльність пов’язана з безпосереднім випуском продукції і спрямована на створення і впровадження у виробництво науково-технічних новацій.

Маркетингова діяльність включає:

- аналіз ринку виробників і споживачів продукції, що випускається, аналіз продаж;

- раціональну організацію матеріально-технічного постачання.

- організацію рекламної компанії з «просування» продукції;

Фінансова діяльність пов’язана і організацією контролю і аналізу фінансових ресурсів організації на основі бухгалтерської, статистичної, оперативної інформації.

Кадрова діяльність спрямована на підбір і розстановку необхідних фахівців, а також ведення службової документації з різних аспектів.

 


Поделиться:

Дата добавления: 2015-08-05; просмотров: 80; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.005 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты