Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Правоохоронні органи в системі фінансового економічного контролю.




Економічне правопорушення – це протиправна діяльність, що охоплює різні сторони зловживання державної та економічної влади,зазіхає на порядок управління фінансово – господарською діяльністю , завдає шкоди безпеці країни, заподіює матеріальних та моральних збитків інтересам держави, більшості підприємницьких структур , має як правило інтелектуальний характер, відбувається під прикриттям законної економічної діяльності та з використанням службового становища як фізичними тк і юридичними особами з метою незаконного одержання доходів.

Виявлення та розкриття економічних правопорушень потребує не тільки юридичних справ, знань в області криміналістики, а й в інших сферах економіки (бухгалтерського обліку , ціноутворення, ДФК, оподаткування). Для неухильного контролю за дотриманням правових норм охорони існуючих суспільних відносин закріплених у правових актах для забезпечення правопорушення держава створює і використовує правоохоронні органи.

 

Державні правоохоронні органи

Служба безпеки України

Органи внутрішніх справ

Адвокатура

Міністерство юстиції

Прокуратура

Суд

ДПС(податкова міліція)

 

Згідно до ЗУ «Про організаційно – правові основи боротьби з організованою злочинністю», вказані правоохоронні органи ДФІ,ДПС, антимонопольний комітет та ін.. державні органи з метою боротьби з організованою злочинністю повинні:

1.Здійснювати в межах своєї компетенції контрольних функцій , виявляти неправомірні дії, організації їх громадян, що свідчить про злочинну діяльність і умови, що створюється для певної діяльності.

2.Передавати відповідним спеціальним органам одержану під час здійснення контрольних функцій і аналізу – інформацію.

3.За дорученням спеціальних органів проводити в межах своєї компетенції ревізії , перевірки та інші контрольні дії з дотриманням законодавства України .

4.Розробка пропозиції з удосконаленням законодавства спрямованого на усунення умов , що сприяють злочинній діяльності.

У випадку виявлених зловживань і порушень чинного законодавства на підконтрольних об’єктах службові особи зобов’язуються передавати матеріали ревізій і перевірок , а також повідомляють правоохоронні органи про виявлені зловживання та порушення державними органами уповноваженими керувати державним майном.

У разі вилучення документів у зв’язку з їх підробкою або з іншими виявленими зловживаннями працівники органів контролю зобов’язуються повідомляти про це правоохоронні органи. Вони зберігаються у працівників органів контролю до закінчення перевірки або ревізії. Після чого вони або повертаються підприємству або передаються правоохоронним органам, якщо прийнято рішення про їх виїмку.

 

 


Поделиться:

Дата добавления: 2015-08-05; просмотров: 93; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты