Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Метод зменшення залишкової вартості




Річна сума амортизації визначається як добуток залишкової вартості об'єк­та па початок звітного року або первісної вартості на дату початку нарахування амортизації та річної норми амортизації.

Річна норма амортизації (у відсотках) обчислюється як різниця між одиницею та результатом кореня ступеня кількості років корисного використання об'єкта з результату від ділення ліквідаційної вартості об'єкта на його первісну вартість.

Річна сума амортизації визначається за формулою:

АВ = ЗВ * На

Залишкова вартість об'єкта:

ЗВ = ПВ – Зн

Норма амортизації визначається так:

 

де ЗВ- залишкова вартість;

Зн - сума нарахованого зносу у попередніх періодах;

ПВ- первісна вартість;

АВ- річна сума амортизації;

На- норма амортизації;

Т — термін корисного використання об'єкта основних засобів;

ЛВ — ліквідаційна вартість.

Згідно з вищенаведеним прикладом протягом терміну корисного викорис­тання об'єкта основних засобів нарахована амортизація буде розподілятися так:


Поделиться:

Дата добавления: 2015-08-05; просмотров: 87; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.005 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты