Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Контроль витрат автотранспортних підприємств.




 

Основним завданнями контролю витрат на АТП є:

перевірка своєчасності, повноти і правильності визначення витрат на перевезення за статтями витрат і елементами витрат;

порівняння фактичних витрат з плановими в перерахунку на фактичний обсяг перевезень;

перевірка правильності розрахунку собівартості виконаних робіт і послуг за їх окремими видами та в цілому на підприємстві;

виявлення внутрішніх резервів зниження собівартості перевезень;

перевірка відображення всіх невиробничих витрат і втрат з метою їх ліквідації в подальшому.

В процесі контролю витрат автотранспортних підприємств ревізор керується П(С)БО 16 “Витрати” і, в першу чергу, з`ясовує систему класифікації витрат на виробництво автомобільних перевезень, яка діє на перевіряємому підприємстві.

Згідно встановлених ознак класифікації і відповідних первинних документів (нарядів, накладних, вимог, розрахункових відомостей, рахунків, актів приймання виконаних робіт та інших) далі ревізор встановлює правильність віднесення та відображення витрат за наступними елементами:

матеріальні витрати;

витрати на оплату праці;

відрахування на соціальні заходи;

амортизація;

інші операційні витрати.

Крім того, перевіряється правильність групування та відображення основних витрат, які безпосередньо пов`язані з переміщенням вантажів або пасажирів автомобільним транспортом по даним рахунка 23 з відповідною кореспонденцією рахунків до нього.

Далі відбувається перевірка правильності формування та визначення накладних витрат, які пов`язані з технологічним, виробничо-технічним і господарським обслуговуванням, а також управлінням виробництвом.

По витратам на технологічне обслуговування згідно первинних документів перевіряється віднесення витрат, які безпосередньо обумовлені виконанням технічного обслуговування і технічного ремонту рухомого складу, а також витрат по утриманню та експлуатації обладнання, використання якого безпосередньо пов`язано із виконанням цієї виробничої функції, та їх відображення по рахунку 91 і розподіл.

По витратам виробничо-технічного обслуговування згідно первинних документів перевіряється віднесення витрат, які пов`язані з діяльністю технічних, виробничих і лінійних служб по підготовці виробництва, оперативному управлінню і контролю за роботою рухомого складу на лінії, та їх відображення по рахунку 23 і списання.

По витратам на господарське обслуговування згідно первинних документів перевіряється віднесення витрат, які пов`язані з утриманням і ремонтом будівель та споруд, інвентарю, прибиранням території, охороною підприємства, та їх відображення по рахунках 91 і 92 і відповідно розподіл і списання.

 


Поделиться:

Дата добавления: 2015-08-05; просмотров: 70; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты