Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Грудневий бум




Грудень 2000 року був багатий анонсами пристроїв з технологією Bluetooth. Так, у середині грудня компанії Axis Communications і Lexmark продемонстрували на конференції "Bluetooth Developers Conference" рішення для бездротової передачі даних з ноутбука на принтер. Ноутбук Toshiba був оснащений Toshiba Bluetooth PC Card, а в лазерний принтер Lexmark був убудований Bluetooth принт-модуль від фірми Axis. Кожний міг випробувати новинку в дії. Втім, щось подібне ми описували вище.

У тім же місяці компанія TDK представила ще один пристрій для бездротового зв'язку ноутбуків, кишенькових комп'ютерів, принтерів, стільникових телефонів - TDK Bluetooth USB Adapter. Як треба з назви, новинка має інтерфейс USB, а точніше USB 1.1.

На тій же конференції інша компанія - IBM представила Bluetooth-годинники. Крім Bluetooth-модуля цей пристрій оснащений процесором ARM 7, 8 Мб флэш-памяти, Li-Ion акумулятором й Ик-портом. Для роботи буде потрібно спеціальний Linux Bluetooth-драйвер за назвою BlueDrek. Bluetooth-годинники можна носити на руці й використати для керування ноутбуком, оснащеним Bluetooth-чипом. На конференції було показано, як букви, набрані на клавіатурі ноутбука, відображалися на екрані годин, і, навпаки, як PowerPoint-презентація запускалася й зупинялася за допомогою Bluetooth-годинника. Навряд чи така новинка буде користуватися загальною увагою. Це з області надмірностей.

Говорячи все про тієї ж Bluetooth Developers Conference, не можна не згадати японську компанію Yazaki, що представила оригінальне рішення автомобільної системи контролю на основі Bluetooth. Bluetooth-пристрій підключається до внутрішньої локальної мережі автомобіля (CAN), а відкриття й закриття дверей відбуваються по команді з ноутбука або мобільного телефону. Ряд компаній уже почав розробку промислових стандартів для локальних автомобільних мереж, і для бездротових комунікацій на малих відстанях вони вибрали саме технологію Bluetooth.

Цікаве рішення представила Anoto. Разом з Ericsson вона розробила авторучку Chatpen, здатну передавати зроблені записи в ноутбук або мобільний телефон. Ця новинка, на мій погляд, становить інтерес. Ви можете робити запису звичайною авторучкою, але на спеціальному сітчастому папері. Убудована в авторучку мініатюрна відеокамера розрізняє безліч дрібних крапок, нанесених на спеціальний папір, і перетворить зображення в цифрову форму. За допомогою Bluetooth-модуля ваші записи передаються в ноутбук або на мобільний телефон. Авторучка має 2 Мб пам'яті, виходить, мати під рукою ноутбук необов'язково: дані, що зберігаються в ручці, можна передати пізніше.

Потрійний телефон. Уявите себе власником стільникового телефону з убудованою платою Bluetooth. У дорозі ви використаєте його як звичайний стільниковий телефон, можливо, з Bluetooth-гарнітурою handsfree. Удома ваш апарат перетворюється в радіотелефон, тому що Bluetooth-база підключен до звичайної телефонної мережі. А в офісі ви можете скористатися ним для внутрішнього зв'язку. Зручно?..

Будинок майбутнього. Уявіть собі наступну картину. Домашні меблі й побутова техніка оснащені Bluetooth-чипами: вхідні двері, лампочки, телевізор, холодильник, кондиціонер, мікрохвильова піч... А в кишені у вас лежить Bluetooth-пульт, керуючий всіма цими пристроями. Втім, не потрібний нам пульт: будемо управляти голосом! Центральний комп'ютер з Bluetooth-чипом буде розпізнавати голосові команди, що надходять із Bluetooth-годинника на вашій руці: "Світло, включися!", "Кондиціонер, на повну міць!", "Телевізор, мені перші, треті, шостий канали" (як у фільмі "Назад у майбутнє 2"). Так, тепер це не здається фантастикою. А знаєте, що ми ще забули?.. Зливальний бочок у туалеті. Йому теж можна давати команди.

Bluetooth відкриває величезні можливості перед винахідниками. Наприклад, фотокамера з технологією Bluetooth з'єднується з мобільним телефоном - і ви посилаєте зняте зображення другові. Той, прийнявши ваше повідомлення, відразу відправляє його на ноутбук. В офісі його ноутбук автоматично з'єднується з Bluetooth-принтером - і зображення роздруковане. А як вам перспектива бездротової мишки? Подібні пристрої вже існують, як це зручно!

Поспішаєте придумати й запатентувати свою Bluetooth-новинку


Поделиться:

Дата добавления: 2015-08-05; просмотров: 43; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты