Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Основні команди меню браузера




Розглянемо послідовно характерні команди браузера Internet Explorer. Почнемо з секції меню «Файл». Більшість команд цієї секції подібні до команд однойменної секції інших програм, що працюють під Windows. Команда «Відкрити» дозволяє завантажити в робоче вікно браузера документ з локального диска на комп'ютері користувача або Web-сторінку з мережі (альтернативний варіант завантаження, за допомогою адресного рядка).

У рядку «Відкрити», таким же чином, як і в адресному рядку, можна задати мережеву адресу (URL) Web-сторінки або вказати абсолютний адресу документа (шлях до нього) на одному з локальних дисків комп'ютера користувача. В останньому випадку, якщо шлях невідомий користувачеві, слід натиснути кнопку «Огляд» і в новому діалоговому вікні «Microsoft Internet Explorer», задати тип файла в нижньому рядку і, переглядаючи диски та папки, знайти і вказати потрібний. Після натискування на кнопку «Відкрити» в нижньому вікні останнє закриється, а повний шлях до обраного файла з'явиться в рядку «Відкрити» однойменного діалогового вікна. Після натискання кнопки «ОК» документ буде відкритий в робочому вікні браузера.

При тривалій роботі з мережевим документом краще зберегти його на локальному диску і в подальшому використовувати в автономному режимі роботи комп'ютера. Ця операція виконується за допомогою команди "Зберегти як», яка виводить діалогове вікно «Збереження Web-сторінки». При збереженні документа на локальному диску слід вибрати папку, в якій буде збережений документ, і задати варіант збереження, який залежить від того, як передбачається використовувати документ надалі.

Варіанти збереження. При збереженні Web-сторінки повністю запам'ятовується як основний текстовий файл у форматі HTML, так і всі додаткові елементи, вкладені в нього, а саме: таблиці стилів, малюнки, мультимедійні елементи. При цьому всі додаткові елементи зберігаються в окремій папці, вкладеної в ту папку, де збережено основний документ.

Якщо ми зберігаємо в режимі «Веб-сторінка, тільки HTML (*. htm, *. html)», то зберігається лише текст у вказаному форматі, а всі додаткові елементи втрачаються, тобто крім тексту зберігаються всі HTML-теги і можливість гіпертекстових переходів. Зберігши «Тільки текстовий файл (*. txt)», ми залишимо тільки сам текст, який може надалі проглядатися і оброблятися за допомогою текстових редакторів. Є й додаткова можливість збереження документа у форматі архіву електронної пошти, який не представляє інтересу з точки зору електронних видань.

Список «Вид кодування» файла. Тут доречно пояснити, що під кодуванням розуміється таблиця, в якій кожному символу відповідає певний двійковий код (для компактності він записується в 16-тибітній системі числення). У нашій країні для кодування кирилиці використовується переважно таблиця Windows-1251 або KOI-8r, KOI-8u застосовується значно рідше. Саме ці варіанти кодування вказані в перших рядках відкритого списку. Перший варіант відповідає кодуванню кирилиці в оболонці Windows, а другий - використовується в рамках DOS, тобто дискової операційної системи. При збереженні файла в більшості випадків вибирається перший варіант, який і вказаний за умовчанням.

До речі, якщо потрібно зберегти текстовий фрагмент електронного видання не в форматі HTML, а в текстовому форматі, то можна рекомендувати виділити покажчиком миші цей фрагмент та командою «Копіювати» секції меню «Правка» перенести його копію в буфер обміну Windows, звідки фрагмент буде доступний для вставки в будь-який текстовий документ. Малюнки, які використовуються в HTML-документі, також можна зберегти незалежно від документа в цілому. Для цього слід клацнути по малюнку правою кнопкою миші, викликаючи контекстне меню, в якому вибрати команду «Зберегти як». Зображення може бути збережено у вихідному форматі, тобто в GIF або JPEG, або у форматі BMP.

З команд секції меню «Вид», крім розглянутих на початку даного параграфа, інтерес з точки зору користувача являє команда «Шрифти». За її допомогою можна змінювати розмір всіх шрифтових елементів документа одночасно від дуже великого до дуже дрібного.

Команда «Вид кодування». За її допомогою можна спробувати вивести документи в належному вигляді в тому випадку, якщо браузер не зумів автоматично визначити вид кодування завантаження документа (варіант «Автоматичний вибір»). Вибравши варіант «Додатково», ми отримаємо ще понад двадцять різних варіантів кодувань.


Поделиться:

Дата добавления: 2015-08-05; просмотров: 64; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты