Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Прийняття рішень у ММ.




 

Процес прийняття рішень у ММ включає наступні фази: аналіз, прогноз, обґрунтування цілі, розробка стратегії, планування заходів, реалізація заходів, контроль за виконанням і коригування (при необхідності).

Фаза аналізу включає збір і оброблення інформації про такі характеристики зарубіжного середовища як стан міжнародних ринків, політика збуту, рівень і види реклами, стан політичних, економічних і екологічних чинників в країні, на яку фірма планує розповсюдити свою діяльність.

На основі даних аналізу розробляються довгострокові прогнози розвитку зовнішнього маркетингового середовища, що стають базою для прийняття концептуальних рішень щодо цілей присутності фірми на ринках конкретних країн.

Визначені цілі дозволяють сформувати стратегію фірми, яка включає сегментацію, вибір і класифікацію ринків для прийняття рішення щодо їх стандартизації або диференціації.

На основі обраного підходу до визначення функціональної стратегії на певному зарубіжному ринку відбувається вибір і обґрунтування конкретних інструментів ММ, що складає стадію планування у процесі прийняття маркетингових рішень.

ММ, як і національний маркетинг включає такі елементи (підкомплекси) маркетингу як товарний під комплекс (номенклатура/асортимент, дизайн, специфічні характеристики, торговельна марка, пакування, типорозміри, обслуговування, гарантії, умови повернення), ціновий підкомплекс (прейскурант; знижки; надбавки; періодичність платежів; умови кредиту), підкомплекс розподілу (конфігурація каналів розподілу; охоплення ринків; асортимент; розташування; управління запасами; транспортування; зберігання; сервіс), підкомплекс просування (реклама; стимулювання збуту; персональні продажі; РR; виставки-ярмарки; презентації, переговори, безпосередні контакти тощо). Для позначення елементів маркетингового комплексу ще використовується термін «маркетинговий мікс».

Рис. Елементи маркетингу-мікс у міжнародному маркетингу

 

 

На фазі здійснення заходів увага приділяється розвитку ефективних організаційних структур та концепції управління і координації маркетингових заходів в окремих країнах, контролю за процесом досягнення встановлених цілей.

 

 


Поделиться:

Дата добавления: 2015-08-05; просмотров: 55; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.014 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты