Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Завдання, функції та структура інструментального господарства




Діяльність, спрямована на своєчасне та економічне комплектування і застосування інструментів, приладів, вимірювальної техніки та іншої оснастки, необхідної для нормального функціонування обладнання в технологічних процесах, складає зміст інструментального господарства.

Забезпечення промислових підприємств технологічною оснасткою та інструментом здійснюється шляхом придбання її на стороні - стандартна оснастка та інструмент, а також шляхом безпосереднього виготовлення на підприємствах - спеціальна оснастка та інструмент. При цьому у відповідних виробничих підрозділах підприємств може виготовлятись і частина стандартної оснастки, а також проводитись ремонт і установка технологічної оснастки. Крім того, такі підрозділи здійснюють приймання, складування та зберігання технологічної оснастки і постачання нею всіх підрозділів і робочих місць. Складність організації інструментального обслуговування зумовлюють необхідність створення на кожному підприємстві спеціальної служби - інструментального господарства, яке являє собою сукупність виробничих підрозділів, складів та органів управління ними.

Незалежно від розмірів підприємства, типу та обсягів виробництва на інструментальне господарство покладаються такі завдання (див. рис. 6.14). Для реалізації названих завдань, інструментальне господарство виконує такі основні функції (див.рис.6.15).

 

 

 


Рис. 6.14-Основні завдання інструментального господарства

 


 

   
 
 
 
 
 
 
 

 

 


Рис. 6.15-Основні функції інструментального господарства


Поделиться:

Дата добавления: 2015-08-05; просмотров: 56; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты