Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Інженерне обладнання і маскування позиції




Організовуючи інженерне обладнання позицій, командир відділення проводить розбивку позиції відділення, визначає місця особового складу, дає кожному солдату добове завдання на роботи. Вказує де, скільки, кому та який отримати інструмент і матеріали для виконання робіт.

На позиції механізованого відділення насамперед розчищається місцевість для поліпшення спостереження і ведення вогню, послідовно відриваються одиночні (парні) окопи і окоп для БМП (БТР); в окопах для стрільців, гранатометників, кулеметників обладнуються протиосколкові козирки, потім окопи з’єднуються між собою траншеєю, яка доводиться до повного профілю, а при нестійкому ґрунті стінки її підсилюються і з’єднуються суцільною траншеєю з позиціями сусідніх відділень; для особового складу обладнується перекрита щілина, в окопі для БМП відривається окоп з протиосколковим козирком для протитанкового ракетного комплексу. Потім відривається окоп на запасній (тимчасовій) вогневій позиції для БМП (БТР) і хід сполучення до нього. На позиції відділення обладнується бліндаж, ніші для боєприпасів і проводяться інші роботи, що стосуються його бойового і господарчого удосконалення з метою забезпечення тривалого перебування особового складу в обороні. Якщо траншея відрита землерийною машиною, командир відділення організовує її дообладнання, яке включає: очистку берми, обладнання бійниць, відривання ячейок і площадок для ведення вогню, обладнання захисних козирків, ніш для бойових і господарчих запасів, обладнання перекритої щілини (бліндажа), відхожого місця, розширених ділянок траншей, а також підсилення стінок траншеї на ділянках зі слабким і нестійким ґрунтом.

Місце командира відділення, як правило, обладнується на позиції в такому місці, звідки зручніше управляти відділенням, спостерігати за місцевістю, противником і сигналами командира взводу.

 

Час, необхідний для обладнання фортифікаційних споруд.

№ з/п Назва фортифікаційної споруди На обладнання необхідно (чол.- год.)
піхотною лопатою саперною лопатою
1. Окоп для стрільби з автомата 2,5 1,5
2. Окоп для стрільби з кулемета 4,0 2,5
3. Окоп для стрільби з РПГ 2,5 1,5
4. Перекрита щілина
5. Окоп для БМП Із застосуванням ПМЗ-2 - 0,3 маш./год. і 8 чол./ год. (без щілини)

Всього на обладнання окопу на механізоване відділення піхотними лопатами потрібно 300-400 чол./год., а саперними лопатами 150 - 200 чол./год.

Інженерне обладнання і система вогню відділення під час організації оборони можуть бути розкриті противником по демаскуючих ознаках. Тому з метою введення противника в оману відносно дійсного розташування і дій підрозділів організується маскування.

Маскування досягається прихованим розміщенням і пересуванням підрозділів з використанням маскувальних ознак місцевості і умов обмеженої видимості, застосуванням різних маскувальних.

 


Поделиться:

Дата добавления: 2015-08-05; просмотров: 337; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.005 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты