Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Задача №71




З метою збереження свого бізнесу в найближчі 5 років власник умовної операційної системи шукає альтернативних шляхів. Приміром, йому вбачаються наступні три можливі альтернативи.

Перша — змінити дислокацію операційної системи. Друга — змінити шлях "потоку" сировини (товару) зі складу до операційної системи, приміром, торгового центру. Третя — просто чекати і нічого не робити. Перша альтернатива — зміна дислокації операційної сис­теми в плані наближення до постачальника сировини (товару) — є суперечною і потребує тривалого аналізу і опрацювання. Друга альтернатива — рішення змінити шлях "потоку" сировини (товару) зі складу до операційної системи — на­цілена на зниження витрат і часу; також вона не буде втра­чати доходу, хоча і незначного.

Третя альтернатива — просто чекати і нічого не роби­ти — за всіх позитивних ситуацій на ринку впродовж першо­го року ведення бізнесу забезпечить достатнє зростання до­ходу. Однак очікування більше одного року дасть можливість конкурентам "вискочити в утворене "стратегічне вікно", що надалі може привести до згортання бізнесу.

До вирішення проблеми власник операційної системи "зо­бов'язаний" припускати, що:

1) високе зростання доходів є результатом збільшення попиту на продукцію, а це оцінюється сприятливістю ринку Р\ = 0,55 (імовірність сприятливого ринку);

2) вкладення в реалізацію наявних альтернатив для першої складуть 210 дол., другої — 87 дол., третьої — 0 (експлуа­таційні витрати для всіх трьох альтернатив однакові).

3) альтернатива "нічого не робити" може бути прийня­та тільки на один рік через існування конкуренції, але після цього в розвиток бізнесу для підтримки стійкого положення на ринку необхідно вкласти до 170 дол.;

4) за умови зміни дислокації операційної системи з ура­хуванням високої сприятливості ринку рі = 0,55 доходи дорів­нюватимуть 195 дол. за рік, а за Р-± - 0,45 — відповідно 115 дол.;

5) зміна схеми потоку сировини (товару) за сприятливої ситуації на ринку забезпечить дохід у 190 дол. за рік, а не сприятливого — лише 100 дол.;

6) за умов, що склалися, через рік у разі додаткового вкладання в бізнес 170 дол. після чотирьох років була би така віддача: якщо рі = 0,55 — у сумі 70 дол. за рік, а Р2 - 0,45 — відповідно 105 дол.

 

Рис. 1. "Дерево рішень" в ухваленні правильного рішення менедже­ра щодо можливостей зміни дислокації операційної системи.

Для вирішення проблеми побудуємо "дерево рішень" (рис. 1), виділивши попередньо два вузли рішень 1 і 2 та три вузли стану природи А, У, 3, з яких з'являються два стани природи — сприятливий (Р\ = 0,55) і несприятливий (7*2 - 0,45).

Формуючи "дерево рішень", варто виконати розрахун­ки по вузлах стану природи А, У, С й вузлові рішення 2.

Підсумкове одержимо "дерево рішень" (рис. 1) у кінце­вому вигляді. З рис. 1 випливає, що оптимальний вибір у даній ситуації — альтернатива "нічого не робити" з ЕМУс = = 703,75 дол. у порівнянні з альтернативами змін дислокації (ЕМУА = 585 дол.) і схеми потоку сировини чи товару (ЕМУВ= 660,50дол.).

 

 

Завдання 5.Визначити часові параметри подій, робіт і критич­ний шлях для наведеного нижче сітьового графіка «роботи—події».

 

 

Завдання 3.Виявити помилки в побудові наведеного нижче сітьового графіка типу «роботи—події».

 

Задача 22Знайти помилки у побудові та кодуванні наведеного на рисунку сітьового графіка. Побудувати правильний графік за умови, що результати робіт (1-3); (5-8); (11-12) під час виконання наступних робіт не використовуються.

Сітьовий графік

Задача 23Побудувати сітьовий графік виконання робіт з проектування та виготовлення випробувального стенда за наведеними у таблиці даними. Розрахувати часові параметри подій сітьового графіка.


Поделиться:

Дата добавления: 2015-08-05; просмотров: 53; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты