Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Визначення термінів




1.1. Досвід практичної роботи – термін роботи кандидата на посадах аудитора, ревізора, бухгалтера, юриста, фінансиста або економіста до подання заяви про намір отримати сертифікат аудитора в Аудиторську палату України.

1.2. Кандидат – фізична особа, яка має намір отримати сертифікат аудитора і висловила своє бажання поданням заяви до Аудиторської палати України.

1.3. Кваліфікаційний іспит – іспит, який потрібно скласти кандидату для отримання сертифіката аудитора України.

1.4. Комісія з сертифікації та освіти аудиторів Аудиторської палати України – комісія Аудиторської палати України, що здійснює координацію всіх організаційних процедур, які необхідні для організації та проведення кваліфікаційного іспиту, а також узагальнення його результатів. Комісія по сертифікації та підготовці аудиторів Аудиторської палати України складається тільки з членів Аудиторської палати України.

1.5. Комісія з сертифікації аудиторів Регіонального відділення Аудиторської палати України – комісія Регіонального відділення Аудиторської палати України, що здійснює координацію всіх організаційних процедур, необхідних для організації та проведення першого етапу кваліфікаційного іспиту, а також узагальнення його результатів. Комісія з сертифікації аудиторів Регіонального відділення Аудиторської палати України складається тільки з членів Регіонального відділення Аудиторської палати України.

1.6. Організаційні процедури – дії, які мають виконати учасники кваліфікаційного іспиту.

1.7. Організаційна група – група осіб, що здійснює адміністративний нагляд за проведенням іспиту. Кандидатури членів організаційної групи узгоджуються Аудиторською палатою України.

1.8. Сертифікат аудитора – це офіційний документ, який засвідчує рівень професійних знань, необхідних для здійснення аудиту підприємств різних форм власності на території України.

1.9. Сертифікація – визначення кваліфікаційної придатності кандидата на здійснення аудиторської діяльності через перевірку відповідності його освіти та досвіду роботи вимогам Закону України "Про аудиторську діяльність" і складання ним кваліфікаційного іспиту.

1.10. Структура знань – перелік дисциплін, знаннями з яких повинен володіти кандидат. Вона охоплює знання з аудиту та суміжних з ним галузей.

1.11. Суміжні з аудитом галузі знань – знання з бухгалтерського та управлінського обліку, основ економіки та управління, права і оподаткування, фінансів та інформаційних технологій.

1.12. Учасники кваліфікаційного іспиту – коло осіб, що беруть участь у підготовці екзаменаційних завдань, здійснюють перевірку виконаних кандидатами екзаменаційних завдань, а також члени організаційної групи. Учасниками кваліфікаційного іспиту можуть бути члени Аудиторської палати України, вчені, викладачі вищих закладів освіти, експерти та аудитори-практики. Усі учасники кваліфікаційного іспиту повинні мати сертифікат аудитора. Склад учасників кваліфікаційного іспиту затверджує Комісія з сертифікації та освіти аудиторів Аудиторської палати України.

 


Поделиться:

Дата добавления: 2015-08-05; просмотров: 53; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты