Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Здоров'я медичної сестри і безпека професійної діяльності. тривалому стисненню їх.Роблять із м'якої подушки упор для стоп, щоб запобігти їх відвисанню





тривалому стисненню їх.Роблять із м'якої подушки упор для стоп, щоб запобігти їх відвисанню. Упевнюються, що па­цієнтові зручно.

Переміщення пацієнта з ліжка на каталку.Переміщення пацієн­та з ліжка на каталку і навпаки здійснюють три особи. Спочатку слід розмістити каталку під кутом не менше ніж 60° щодо ліжка. Якщо можливо, установлюють ліжко і каталку на максимально однакову висоту і на гальмо. Усі медичні сестри мають стояти обличчям до пацієнта, а фізично найсильніша медична сестра — у центрі. Кожна із медичних сестер виставляє одну ногу, зігнуту в коліні, уперед і стає якомога ближче до ліжка, другу ногу відставляє назад для під­тримування рівноваги свого тіла. Усі медичні сестри підкладають свої руки до ліктів під пацієнта. Медична сестра, яка стоїть біля голови пацієнта, піднімає і підтримує її, плечі і верхній відділ спини. Медична сестра, яка перебуває в центрі, підтримує нижній відділ спини і сідниці, а третя сестра підтримує нога.

Піднімання здійснюють у два прийоми: спочатку плавно переко­чують пацієнта на край ліжка, потім піднімають його і переносять на каталку. Злагодженість рухів медичних сестер має вирішальне зна­чення. Спочатку перекочують пацієнта на себе, притискують його до грудей і піднімають. Що ближче до себе тримають медичні сестри пацієнта під час піднімання і що пряміше стоять, то менше фізичних зусиль їм необхідно докласти. Потім медичні сестри рухаються назад, повертаються до каталки й обережно опускають пацієнта на неї.

Підтримування пацієнта під час ходіння.Слід допомагати пацієн­тові ходити після тривалого періоду ліжкового режиму, наприклад після інсульту або черепно-мозкової травми.

Спочатку необхідно переконатися, чи спроможний пацієнт руха­тися самостійно, чи з допомогою однієї або двох медичних сестер, застосовуючи такі допоміжні засоби, як палиця, милиця, опорна конструкція.

Коли медична сестра вирішує допомогти пацієнту, вона стає ближче до нього ззаду і здійснює захват пальцями рук: тримає руку пацієнта у своїй правій руці і те саме здійснює лівою рукою або лі­вою рукою підтримує його за талію. Якщо пацієнт відчуває себе невпевнено, слід триматися близько до нього і підтримувати його коліна своєю ведучою ногою. У такому положенні можна утримати пацієнта від падіння, докладаючи мінімальних зусиль.

Допомога пацієнтові, який упав.Слід пам'ятати, що безпечніше, коли пацієнт падає на підлогу не раптово, а повільно і м'яко. Якщо можливо, треба сприяти м'якому зісковзуванню пацієнта вниз. Потім слід допомогти йому лягти на бік або сісти, покликати на

 

– 228 –



Поделиться:

Дата добавления: 2015-08-05; просмотров: 72; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты