Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Подання заяви.




Заява па раціоналізаторську Пропозицію подається тому

підприємству, діяльності якого стосується пропозиція. Не має значення працює на цьому підприємстві ЇЇ автор чи ні.

Заява на раціоналізаторську пропозицію може бути подана в міністерство. У такому разі вона направляється на розгляд того підприємства, до діяльності якого має відношення, без її реєстрації в журналі, але із зазначенням лати надходження.

Пропозиція визнається такою, що стосується діяльності підприємства, якщо вона може бути використана іншим підприємством в технологічному процесі або у продукції, що ним виробляється, а та­кож у техніці, що застосовується, чи в складі матеріалу.

Заява на раціоналізаторську пропозицію передусім пере­віряється на предмет її відповідності вимогам, встановленим Ме­тодичними рекомендаціями. Правильно складена заява реєструється в журналі реєстрації заяв на раціоналізаторські про­позиції (далі — Журнал) по формі, затвердженій Міністерством статистики України. Реєстрація заяви має бути здійснена в день її надходження. На заяві проставляється дата надходження до підприємства, якому вона подана, і номер, під яким вона зареєстрована.

Журнал маг бути прошнурований, скріплений печаткою підприємства і підписаний особою, що приймає рішення щодо пропозиції.

Якщо раціоналізаторська пропозиція не має відношення до діяльності підприємства, якому подана, або сама заява складена з порушенням встановлених вимог, то вона не реєструється і не приймається до розгляду.

У разі відмови авторові раціоналізаторської пропозиції в реєстрації йому у письмовій формі повідомляються причини відмови. У цьому повідомленні має бути вказано найменування пропозиції і дата її надходження на підприємство або до міністер­ства (відомства).

При незгоді автора з відмовою в реєстрації і прийнятті до' розі ляду Його заяви він може оскаржити відмову, звернувшись до керівника підприємства, міністерства (відомства). Скарга мас бу­ти розглянута у 15-денний строк.

Правильно складена заява приймається до розгляду. З мо­менту реєстрації вона вважається документом підприємства, міністерства (відомства), і на прохання автора чи співавторів їм може бути видана копія зареєстрованої заяви.

Автор має право після реєстрації заяви на раціоналізатор­ську пропозицію вносити до неї зміни і доповнення. Однак зазна­чені зміни і доповнення можуть вноситися лише до прийняття рішення про визнання пропозиції раціоналізаторською. Зміни і доповнення не повинні стосуватися її суті, а якщо вони стосують­ся суті, то можуть бути оформлені як окрема пропозиція.

Автор має право па одержання довідки, якою засвідчується факт і дата надходження заяви. Така довідка має бути надана ав­торові протягом п'яти днів віддати надходження прохання про це. Якщо заява не відповідає встановленим вимогам і тому не підлягає реєстрації в журналі, Вона має бути зареєстрована як вхідна кореспонденція.


Поделиться:

Дата добавления: 2015-08-05; просмотров: 60; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты