Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Механізм чистого розвитку




Поняття механізму чистого розвитку обговорено в Статті 12 Кіотського протоколу. ”Мета чистого розвитку полягає в тому, щоб допомогти Сторонам, які не зазначені в Додатку І, в досягненні ними сталого та раціонального розвитку і у сприянні досягненню кінцевої мети Конвенції, а також допомогти сторонам, які зазначені в Додатку І, у забезпеченні дотримання ними визначених зобов’язань по кількісному обмеженню та скороченню викидів згідно зі статтею 3”. (Стаття 12).

Механізм ЧР був розроблений спеціально для країн, що розвиваються (тобто для країн, не включених у Додаток І), що не мають зобов'язань по скороченню викидів), щоб вони могли отримувати користь в результаті використання переданих їм технологій чи в результаті інвестицій в область енергозбереження. Таким чином, ціль МЧР не тільки забезпечення співробітництва з міжнародним співтовариством для досягнення скорочення викидів парникових газів з меншими витратами, але це також і механізм забезпечення стійкого розвитку й активної участі всіх держав у міжнародній діяльності в області зміни клімату. Скорочення викидів, досягнуті в результаті реалізації двосторонніх чи багатобічних проектів у рамках МЧР, називаються "Сертифікованими одиницями скорочення викидів" (CERs). Як випливає із самої назви, CERs повинні бути сертифіковані уповноваженим на те органом, обумовленим керівним органом по здійсненню МЧР. Сертифікована одиниця скорочення викидів дорівнює одній метричній тонні викидів еквівалента СО2.

 

2.2.2.4 „Бульбашка”

Проект „бульбашка” можуть здійснювати наступні країни:

- країни ЄЕС

- Німеччина

- Португалія

- Японія

- Норвегія

- Нова Зеландія

- США

 

Сторони можуть об’єднатися з метою спільного виконання своїх зобов’язань.

За статтею 4 „Будь-які Сторони, які досягли угоди щодо спільного виконання ними своїх зобов’язань за статтею 3, вважаються такими, що виконали свої зобов’язання за умов, що їх спільні сумарні антропогенні викиди парникових газів, згаданих в Додатку А, в еквіваленті двоокису вуглецю не перевищують їх встановлених кількісних показників, розрахованих виходячи з визначених зобов’язань по кількісних обмеженнях і скороченню викидів, зафіксованих в Додатку В, і у відповідності до положень статті 3. Відповідний рівень викидів, призначений для кожної із Сторін такої угоди, визначається цією угодою”. (див. Додаток 4).

У даному випадку Сторони самі встановлюють найбільш ефективний шлях дотримання встановлених зобов’язань.


Поделиться:

Дата добавления: 2015-08-05; просмотров: 75; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты