Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Формирование лізингового штата




Рассмотрим схему формування лізингового штату кадровим агентством-лизингодателем.

Шаг 1. Лизингодатель відбирає фахівців відповідно до вимог лізингоодержувача. Вітчизняні кадрові агентства працюють сьогодні здебільшого замовлення фахівців на лізинг, тоді як зарубіжні кадрові агентства створюють штат лізингових співробітників у відповідність до потребами ринку, незалежно від наявності конкретного замовлення нині. Оскільки лізингові фахівці можуть мати доступом до конфіденційної інформації та у майбутньому передаються у найм різним організаціям, їх відбирають з допомогою спеціальних методів, які передбачають детальну перевірку. У світі при кадрових агентствах існують спеціальні служби безпеки, які проводять такі перевірки. Для кандидатів дуже важливі прийнятність такий незвичайної форми зайнятості і відповідність роботи з лізингових засадах особовому кар'єрному плану.

Шаг 2. Після узгодження кандидатур з лизингополучателем (чи лизингодателем, якщо штат формується у майбутнє) фахівці приймаються до штату лізингодавця і стають постійними, повноправними співробітниками кадрового агентства. Агентство знайомить нових працівників з трудовим договором і з етичним кодексом лізингового специалиста.

Шаг 3. Фахівці надаються лизингополучателю до виконання обумовлених функцій протягом узгодженого срока.

Далее приведено схема взаємодії лізингодавця і лізингоодержувача для задоволення тимчасової потреби у персоналі з допомогою лізингових отношений.

Этап 1. Визначення проблемної ситуації лізингоодержувача і конкретного потреби у робочої сили (кваліфікація фахівців, до їхнього складу і продовжити терміни использования).

Этап 2. Вибір лизингополучателем конкретного варіанта лізингової схеми. Минає узгодження договору, визначального умови лізингу, окладу фахівців, а також комісійних агентства (20—30% окладу фахівця). Одне з найважливіших пунктів лізингового угоди є об'єм і критерії оцінки робіт, які у призначений термін має виконати фахівець. Кадрове агентство гарантує лизингополучателю якість виконання, і навіть нерозповсюдження будь-який ділової інформації, одержуваної фахівцем у протягом роботи у организации.

Этап 3. Підбір персоналу для лізингу, у цьому необ-хідно. (Коли персонал надається з вже сформованого лізингового штату кадрового агентства, такій необхідності немає.) У окремих випадках, що з формальними скороченнями, вже наявний персонал переводять із штату лізингоодержувача в штат лізингодавця, та був лизингодатель повертає тієї ж фахівців на договірних засадах лізингу лизингополучателю.

Этап 4. Документальне оформлення лизингодателем тристоронніх лізингових відносин з лизингополучателем і специалистами.

Этап 5. Контроль із боку кадрового агентства за обсягом робіт, виконаних фахівцем. Агентство стежить те, аби в лізингоодержувача фахівець виконував тільки роботу, відповідає її кваліфікації, й у обсягах, обумовлених лізинговим контрактом. Конфлікти і трудові суперечки, виникаючі між лизингополучателем і найманим співробітником, вирішує кадрове агентство.


Поделиться:

Дата добавления: 2015-08-05; просмотров: 53; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты