Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Визначення тривалості механізованих робіт.




Мета заняття: Ознайомлення з методикою визначення тривалості механізованих робіт.

Питання для підготовки і контролю: Змінна експлуатаційна продуктивність скрепера. Визначення трудомісткості виконання робіт.

Методика розрахунку:

Тривалість робіт (цей показник не розглядається, якщо він входить до складу вихідних даних у вигляді заданого терміну. При його розрахунку результати округляють до цілих днів і цю величину розглядають в якості прийнятої тривалості розробки Тт.) характеризується часом, витраченим на виконання механізованого процесу з врахуванням пов’язаних з ним різноманітних додаткових та заключних операцій. Вона дозволяє уточнити розмір накладних витрат, а при необхідності – встановити економічний ефект, отриманий в результаті прискорення введення об’єкту в експлуатацію. Тривалість механізованих земляних робіт визначають за ведучим процесом, в якості котрого зазвичай приймають розробку ґрунту:

Т= ,

де - загальний об’єм земляних робіт, що виконуються даним комплектом машин,м3; - експлуатаційна продуктивність ведучого механізму; - сумарна тривалість виконання різних видів підготовчих, додаткових та заключних робіт, пов’язаних з введенням в експлуатацію машин, їх демонтажем та різними технологічними перервами при виконанні механізованого процесу.

В технічних розрахунках, що виконуються при проектуванні окремих будівельних процесів, використовують, як правило, нормативну або експлуатаційну продуктивність машин.

Нормативна продуктивність землерийної або землерийно - транспортної машини визначається виходячи з даних ЄНіР:

Пнес/Нн.в,

де ае – одиниця об’єму, для якої в ЄНіР наведені норми витрат машинного часу; с – тривалість зміни, год.; Нн.в - норма витрат машинного часу за ЄНіР, маш.-год.

Експлуатаційна продуктивність характеризує можливості машини, яких вона може досягнути в конкретних умовах виробництва. Нижче наведений розрахунок експлуатаційної продуктивності для скрепера.

 


Поделиться:

Дата добавления: 2015-08-05; просмотров: 74; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты