Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Вимоги безпеки перед початком роботи. 6.4.15. Перед початком роботи працівник лабораторії зобов’язаний перевірити справність припливно-витяжної вентиляції




 

6.4.15. Перед початком роботи працівник лабораторії зобов’язаний перевірити справність припливно-витяжної вентиляції, справність та наявність засобів індивідуального захисту, одягнути спецодяг;

6.4.16. Працівник зобов’язаний перевірити справність приладів і обладнання та включити припливно-витяжну вентиляцію за 10-15 хвилин до початку роботи.

6.4.17. На робочому місці працівника повинні бути тільки необхідні для виконання конкретної роботи реактиви, прилади та обладнання.

6.4.18. При виявлених несправностях обладнання та засобів захисту необхідно сповістити завідуючого лабораторією та приступати до роботи тільки після усунення виявлених несправностей.

Вимоги безпеки під час виконання роботи

6.4.19. Всі операції, пов’язані із можливим утворенням і виділенням отруйних, їдких, вибухонебезпечних речовин або речовин, які мають запах, виконувати тільки у витяжній шафі при працюючій вентиляції із застосуванням засобів індивідуального захисту.

6.4.20. При збовтуванні розчину у колбах і пробірках закривати їх тільки пробками.

6.4.21. Змішування або розведення хімічних речовин, що супроводжуються виділенням тепла необхідно виконувати в термостійкому або порцеляновому посуді.

6.4.22. Не здійснювати відбір дрібних порцій речовин безпосередньо з великих бутлів, бочок.

6.4.23. Працівник лабораторії повинен:

- не залишати запалені пальники та інші нагрівальні прилади без нагляду;

- не зберігати будь-які речовини без напису і етикеток;

- зливати відпрацьовані відходи кислот, лугів та інших реактивів тільки у спеціальну тару.

- прибирати випадково пролиті вогненебезпечні рідини при включеній припливно-витяжній вентиляції.

 

 

Вимоги безпеки при роботі зі скляним посудом

6.4.24. При збиранні скляних приладів і з’єднанні окремих частин гумовими трубками необхідно захищати руки рушником.

6.4.25. Працівник лабораторії повинен застосовувати тільки термостійкі склянки і колби при нагріванні в них хімічних речовин на відкритому вогню або безпосередньо на електроплитці. Забороняється різко охолоджувати нагріті посудини, тому що це може призвести до їх руйнування.

6.4.26. Нагрівання рідин проводити у відкритих колбах або в приладах, що мають сполучення з атмосферою.

6.4.27. Переносити посудину з гарячою рідиною слід за допомогою рушника двома руками, однією підтримуючи дно.

6.4.28. При закриванні тонкостінної посудини пробкою слід тримати її за верхню частину горличка, руки при цьому повинні бути захищені рушником.

6.4.29. Забороняється використання скляного посуду, який має тріщини або биті краї.

 


Поделиться:

Дата добавления: 2015-08-05; просмотров: 70; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.005 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты