Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Призначення




Набори торцевих і гайкових насадних та шестигранних внутрішніх ключів, спеціальні ключі для відмикання люків, дверей та комплект інших стандартних інструментів (ножівка, ножиці, лом, свердла, зубило та ін.) призначені для виконання робіт, пов'язаних з необхідністю демонтажу та складання окремих вузлів автомобіля, відкривання дверей та лючків.

Набір викруток, викрутка комбінована, електровикрутка призначені для відгвинчування і загвинчування гвинтів, шурупів із прямими і хрестоподібними шліцами. Стрижні комбінованої викрутки змінні і розташовуються усередині порожньої ручки.

Дриль електрична професіональна ударна, призначена для свердлення отворів діаметром до 10 мм, зенкування, розгортання і нарізування, різьблення в металі й інших матеріалах. Переключення числа обертів шпинделя провадиться шляхом натискання кнопки й осьового переміщення привідної ручки. Рухом ручки вліво включається швидке обертання шпинделя, рухом управо повільне (дивись інструкцію по експлуатації на дриль).

Домкрат гідравлічний призначений для підйому й опускання автомобіля масою до 5 тонн. Для підйому автомобіля гідравлічним домкратом необхідно:

-встановити домкрат у потрібному положенні, вивернувши гвинт на потрібний розмір;

-зробити декілька хитань ручкою при відверненій запірній голці;

-загорнути запірну голку за годинниковою стрілкою до упору.

-підняти домкрат, гойдаючи воротком, вставленим у ручку.

Для плавного опускання домкрата необхідно повільно відвернути запірну голку на 1/6-1/2 оберту проти годинникової стрілки.

Після користування домкратом необхідно гвинт загорнути, плунжер робочий і нагнітальний опустити, а запірну голку відвернути.

Комплект ліхтарів акумуляторних та ліхтар із кріпленням на голові призначені для освітлення в похмурий та нічний час.

Індикатор-пробник до - 500В служить для визначення наявності напруги (фаза нуль), безконтактного визначення наявності електричного струму в стінах на глибині до 10 см; прозвонка запобіжників, кабелів, ламп накалювання, перевірка справності ЕРЕ, виявлення полярності "+\-" (дивись паспорт на Fasег 777).

Ультразвуковий вимірювач з лазерним показником служить для визначення довжини, ширини, висоти, площі та об'єму об'єкта (дивись інструкцію по експлуатації на вимірювач). Лазерний покажчик вказує місце вимірювання.

Вказівки заходів безпеки

При роботі з електродрилем, що входить до складу набору "ДИ - 1 " необхідно переконатися у повній її справності, відповідність напруги робочої мережі і частоти струму паспортним даним. Перевірити надійність кріплення робочого інструмента, стан ізоляції гумової оболонки струмоведучого кабелю. Забороняється заземлювати металеві частини електродрилі, проводити роботу в приміщеннях із вибухонебезпечним середовищем, а також на відкритій місцевості під час дощу і снігопаду.

При роботі з домкратами не допускається знаходитися під автомобілем у той час, коли він піднятий на домкрат. Необхідно попередньо підставити під автомобіль тривкі і стійкі підставки.

КЩ - 1

 

Виріб призначений для контролю мілких та сипучих середовищ, пошуку сторонніх предметів та упаковок, включаючи можливість забору зразків середовища, яке контролюється.

Виріб дає можливість застосування в різних варіантах з'єднання ручки, щупів, подовжувача щупів.

Максимальна довжина комплекту щупів у розгорнутому робочому стані не менше 1010 мм і не більше 1600 мм

 

3 навчальне питання: «Призначення, склад, технічні можливості технічних засобів для особистого огляду АКА 7202М, МО-1»

 

Ручний металошукач «АКА-7202»

Даний портативний прилад призначений для пошуку металевих предметів в діелектричних та слабо провідних середовищах.

 

Прилад має наступні органи управління та індикації (мал..1):

 

- тумблер ввімкнення-вимкнення приладу,

- ручка налаштування чутливості;

- світлодіод, що вказує на розряд батареї живлення;

- сигнальний світлодіод (С.С.);

- тумблер ввімкнення ліхтаря (спецзамовлення).

 

 

Сигналізація виявлення металевих предметів здійснюється подачею сигналу на вмонтований п'єзо - електричний випромінювач.

живлення приладу – 9 В (батарея типу „Корунд”)

габаритні розміри – 415* 85*35 мм

діапазон робочих температур – від -10 до + 40 С

маса приладу – 410 гр.

 

 

МО-1

Призначений длявиявлення металевих предметів, зброї та боєприпасів схованих в ручному багажу та під одягом у осіб що перетинають ДКУ. МО-01 не реагує на землю, воду, тіло людини і т.п.

 

У комплект постачання входять:

- металошукач МО-1 1 шт.

- зарядний пристрій 1 шт.

- чохол 1 шт.

- ручка-подовжувач (поставляється по окремому замовленню) 1 шт.

- паспорт НЦИ. 13.00.000 ПС 1 ШТ.

- пакувальна коробка 1 шт.

 

ТЕХНІЧНІ ХАРАКТЕРИСТИКИ

 

Чутливість (дальність виявлення металевого еталона діаметром 25 мм і товщиною 1 мм), мм, не менш 90мм.

Вид індикації - звукова, світлова.

Час безупинної роботи не менш 10 год.

Час заряду акумулятора за допомогою інтелектуального зарядного пристрою не більш 5 годин.

Діапазон робочих температур від мінус 20 до +40.

Відносна вологість повітря при температурі 25°С, %, не більш 98.

Габаритні розміри 190х65х44 мм.

Маса0,3 кг.

Термін служби 8 років.

 

1 навчальне питання:“ Заходи безпеки під час користування та обслуговування технічних засобів прикордонного контролю ”.

Заходи безпеки, щодо використання технічних засобів прикордонного контролю

При використаннi технiчних засобiв прикордонного контролю необхідно дотримуватись правил безпечного їх використання.

Живлення технiчних засобiв здийснюється вiд акумуляторiв, електромережi та електроагрегатів, що робить їх об’єктами підвищеної небезпеки. Також, грозові розряди, напруга електромережі, діюча на зовнішні споруди (антени, повітряні та кабельні лінії телесигналізації та зв`язку, лінійне обладнання ЕСС (ЕСК), ПТУ та інших засобів, можуть привести до травматизму та загибелі особового складу.

Перед початком роботи обслуговуючому персоналу необхiдно вивчити iнструкцiю по експлуатацiї вiдповiдного технiчного засобу, правила техніки безпеки, прийоми безпечної роботи з ними та вмiти надавати першу медичну допомогу.

Перед тим, як ввімкнути живлення приладу, необхiдно переконатись в справностi кабеля живлення, який пiдключається до електромережi та надiйності заземлення приладу.

Усi кола електроживлення повиннi бути захищенi плавкими запобiжниками або автоматичними вимикачами, якi вiдповiдають робочому струму згiдно встановлених норм. Використання запобiжникiв на бiльшу нiж встановлено нормами силу струму або дроту невідповідного січення ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ. Запобiжники повиннi вiдповiдати вимогам, якi встановленнi заводом- виробником.

Забороняється замiнювати електричнi лампи, запобiжники, розбирати прилади, проводити замiну деталей, блокiв, якщо ввiмкнуто електроживлення приладу.

У випадках перегорання запобіжника необхiдно перед його замiною переконатися за допомогою iндикатора у вiдсутностi на приладі сторонньої напруги.

Пiд час роботи з хiмiчними реактивами необхiдно бути обережним, не допускати, щоб хiмiчнi речовини попали на вiдкритi дiлянки шкiри, в очi, рот, дихальні шляхи, на одяг. У випадку, коли хiмiчнi речовини попали на шкiру, в очi i т.д., необхідно негайно надати потерпілому медичну допомогу згідно з інструкцією по використанню тих чи iнших хiмiчних речовин.

При роботi з легкоспалахуючими речовинами забороняється користуватись відкритим вогнем, курити i т.д.

При роботi з освітлювальними приладами, в яких використовуються люмінесцентні лампи, необхідно поводитись з ними дуже обережно, щоб не розбити лампу. Якщо за тих чи iнших обставин люмінесцентну лампу було розбито, її потрібно негайно помiстити в посудину наповнену розчином марганцевого калiю. Мiсце, де була розбита лампа, обробляється розчином марганцевого калію. Перед тим, як обробити мiсце, де була розбита лампа, необхiдно зiбрати ртуть за допомогою гумової грушi.

Пiд час роботи з ультрафіолетовими освітлювальними приладами треба використовувати захисні окуляри. Щоб попередити опіки шкіри та очей, не допускати прямого попадання ультрафіолетових променів в очi та їх тривалої дiї на вiдкритi дiлянки обличчя та рук.

Щоб попередити ураження очей ультрафіолетовими променями, забороняється розташовувати прилади на поверхнi з дзеркальним відображенням.

При перевірці працездатності приладів радіаційного контролю за допомогою iзотопних джерел iонiзуючого випромiнювання, необхiдно знати та дотримуватись основних санітарних правил роботи з радiоактивними речовинами та iншими джерелами iонiзуючого випромiнювання.

Металевi частини електрообладнання, якi не знаходяться пiд напругою, але при пошкодженнi iзоляцiї можуть потрапити пiд напругу ,та при дотику до яких людина може бути вражена електрострумом, повиннi бути заземленi.

Ремонт апаратури, електрообладнання, лінійної частини дозволяється пiсля того, як напруга буде повнiстю вiдключена.

На весь час проведення ремонтних та регламентних робiт на вимикачах пристроїв, рубильниках, пускових реле i т.п. вивішується плакат з написом : "Не вмикати! Працюють люди!". Зняти ці плакати та ввімкнути напругу електроживлення може лише особа, яка повісила його.

Черговому ЗАБОРОНЕНО заходити за огорожу та проводити будь-якi роботи на обладнаннi високоi напруги, навiть тодi, коли воно заздалегідь вимкнуто. У випадку необхідності таких робiт у примiщеннi повинна бути присутня iнша особа, знайома з порядком вимкнення напруги та порядком надання першої допомоги при ураженнi електрострумом.

Доступ стороннiх осiб до пристроїв електроживлення повинен бути заборонений.

Коли з`являється запах горілого, диму вiд працюючого або ввiмкненого в електромережу електроприладу необхiдно негайно його вимкнути з електромережi та погасити загорання.

Не допускається обладнання "тимчасових" лiнiй живлення з відхиленням вiд встановлених технiчних норм, а також з використанням некондиційного кабелю.

В даній темі розглянуто основнi положення мiр безпеки, якi стосуються безпечної органiзацiї служби прикордонними нарядами з використанням технічних засобів прикордоного контролю та інженер­них споруд.

Всi вищевказанi питання, що стосуються збереження життя та здоров`я особовому складу необхідно знати та виконувати.

ЗАБОРОНЕНО:

- залишати без догляду ввімкнені в електромережу прилади;

- прикріпляти електроприлади до вентиляційних труб, димарів, слухових вiкон, карнизів, водопровідних труб, батарей опалення тощо;

- заклеювати або закривати апаратуру папером, плакатами i т.д.;

- вішати одяг та iншi предмети на вимикачi, штепселi та провода електромережі;

- використовувати паперові абажури, що притягуються до лампи, обгортати електролампи папером, тканиною та іншими легко спалахуючими матеріалами;

- встановлювати електромережу способами, якi не відповідають встановленим нормам;

- обладнувати в акумуляторній каміни, печі та використовувати освітлювальні лампи з відкритим вогнем.

- обладнувати в акумуляторній рубильники, перемикачі та iншi комутацiйнi пристрої, якi можуть викликати iскру та вибух газiв, якi видiляються пiд час зарядження акумуляторiв.

 

2 навчальне питання:“ Порядок роботи на приладах ”.

Порядок підготовки до роботи та порядок роботи з приладом DIXI-06А

1. Розчохлити телескопічну штангу та під'єднати кабель до роз'єму на ручці штанги. Зафіксувати кабель спеціальним хомутиком

 

2. Відкрити чохол модуля візуалізації та закріпити його в вертикальному стані за допомогою ремінця з кнопкою.

3. Підключити гнучкий кабель до роз’ємну на модулі візуалізації.

4. Вмикачем на верхній панелі приладу включити живлення, встановивши його у положення 1. На моніторі повинне з'явитися зображення з відеокамери.

6. Настройка якості зображення проводиться за допомогою верньєрів "яскравість" і "контрастність, що розміщені верхній панелі приладу.

У разі необхідності можна тимчасово припинити роботу приладу вмикачем 1, перевівши його у положення "О". У такому режимі монітор та камера не працюють та не розряджається акумулятор.

Індикатор зарядження акумулятора сигналізує про стан зарядження акумулятора. При розрядженні акумулятора до напруги нижче 10,5 V він починає мигати червоним світлом.

9. По закінченню роботи необхідно перевести вмикач живлення у положення "О".

10. Зібрати телескопічну штангу та помістити її до сумки-чохла.

Принцип роботи та порядок роботи виробів „Діксі-6А” і „Лоза” ідентичні за винятком незначних особливостей, які ми розглянули.

 

 


Поделиться:

Дата добавления: 2015-08-05; просмотров: 123; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты