Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Вартість облігацій




Для оцінки поточної вартості облігацій застосовується метод дисконтування грошових потоків. Поточна вартість дисконтної облігації(zero coupon bond) може бути розрахована як:

, де

PV - поточна вартість облігації,

CT - номінал облігації,

y - ставка дисконтування(ставка альтернативних вкладень),

T - час(кількість тимчасових періодів), що залишилися до дати погашення облігації. Відповідно ставка y повинна вказуватися на один період.

Майбутня вартість дисконтної облігації розраховується як:

де T - час(кількість періодів) до дати, на яку розраховується майбутня вартість.

Для процентних облігацій доход виходить у вигляді купонів, тобто має місце потік платежів Ct, розподілений в часі. В цьому випадку поточна вартість розраховується таким чином:

N - номінал облігації. Тобто для процентних облігацій підсумовується дисконтована сума основного боргу(номінала) і кожного з непогашених купонів.

Єврооблігації (інша назва — «євробонди» — від англ. eurobonds) — облігації, випущені в валюті, що є іноземною для емітента (як правило), що розміщуються за допомогою міжнародного синдикату андеррайтерів серед зарубіжних інвесторів, для яких дана валюта також, як правило, є іноземною.

В основному позичальниками, що випускають євробонди, виступають уряди, корпорації, міжнародні організації, зацікавлені в одержанні коштів на тривалий термін (від 7 до 40 років). Розміщуються євробонди інвестиційними та комерційними банками. Вони є одним з найбільш надійних фінансових інструментів. Тому основними їхніми покупцями є інституційні інвестори: страхові та пенсійні фонди, інвестиційні компанії.


Поделиться:

Дата добавления: 2015-08-05; просмотров: 74; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.009 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты