Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Умови завдання




Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України

Державний вищий навчальний заклад

Український державний хіміко-технологічний університет

 

Методичні вказівки

до виконання розрахункових завдань для студентів 2-го курсу механічних спеціальностей з дисципліни «Гідравліка, гідро- і пневмопривід»

 

  Затверджено на засіданні кафедри енергетики Протокол № __ від _________ р.

 

Дніпропетровськ

2012
Методичні вказівки до виконання домашнього завдання з курсу «Гідравліка, гідро- і пневмопривід» для студентів курсу спеціальностей » для студентов II курса спеціальностей 7.05050201, 7.05050313 і 7.05050315 / Дніпропетровськ :УДХТУ, 2012. -15с.

 

 

Укладачі: В.Є. Нікольський, канд. техн. наук

І.В. Трусков, канд. техн. наук

С.О. Куманьов

 

Відповідальний за випуск: М.П. Сухий, канд. техн. наук

 

 

Домашнє завдання з курсу гідравлика, гідро- і пневмопривід виконують студенти механічних спеціальностей з метою закріплення та поширення знання з даної дисципліни, набування практичних навичок самостійної роботи з виконання розрахунків трубопроводів та насосів.

В завдання входить виконання розрахунків обладнання насосної станції, що забезпечує подачу рідини по певній мережі трубопроводів.

Домашнє завдання включає в себе розрахунково-пояснювальну записку. В розрахунково-пояснювальній записці приводиться завдання на виконання роботи, розрахунок трубопроводів та підбір насоса. Записка має бути оформлена на папері стандартного формату на одному боці відповідно вимогам ЄСКД. В тексті мають бути посилання на використану літературу, фізичні величини та інші довідкові матеріали. Розрахунково-пояснювальна записка ілюструється необхідними схемами, ескізами, графіками. Всі розрахунки виконуються в системі одиниць СІ

 


Умови завдання

 

В хімічній та інших галузях промисловості важливе місце займає транспортування рідких або газоподібних продуктів по трубопроводам між окремими апаратами і установками.

Для переміщення рідин використовуються гідравлічні машини, які називаються насосами. Установка, що складається з насоса, двигуна, трубопроводу та іншого обладнання, призначеного для переміщення рідини, називається насосно-силовою установкою. Звичайно установки комплектуються кількома насосами і називаються насосними станціями, в яких іноді встановлюється і компресорне обладнання, призначене для постачання технологічного обладнання стисненим повітрям.

За характером використовуваного обладнання насосні станції розподіляються на станції:

а) з поршневим и плунжерними насосами;

б) з відцентровими насосами і компресорами;

в) з відцентровими горизонтальними і вертикальними насосами.

За розміщенням відносно поверхні землі станції можуть бути підрозділені на:

а) наземні, розміщені на поверхні землі;

б) поглиблені;

в) глибокі, шахтного типу.

В даній роботі передбачається розрахунок насосно-силового обладнання наземної станції, обладнаної відцентровими насосами з горизонтальним розміщенням вала і поршневим двоступінчатим компресором з диференціальним поршнем для постачання обладнання цеху стислим повітрям.

Основні вимоги, що пред’являються до насосних станцій при експлуатації, - подача споживачам необхідної кількості рідини з необхіднім напором, які визначаються технологічними умовами (в даному випадку вказані в завданні на курсову роботу). Зміст завдань приведений в [10].

 


Поделиться:

Дата добавления: 2015-04-18; просмотров: 57; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты