Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ. Фінансовий менеджмент




Фінансовий менеджмент

МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ

До виконання практичних занять з дисципліни

Для студентів факультету менеджменту та маркетингу

 


Методичні вказівки до виконання практичних занять дисципліни «Фінансовий менеджмент» для студентів факультету менеджменту та маркетингу напряму підготовки / Уклад.: О.В. Кам'янська, Ж.М. Жигалкевич – К.: НТУУ «КПІ» – 60 с.

 

 

Навчальне видання

Методичні вказівки до виконання практичних занять з дисципліни «Фінансовий менеджмент» для студентів факультету менеджменту.

 

 

Укладачі:

О.В. Кам’янська, доц. кафедри менеджменту НТУУ «КПІ»,

канд.екон.наук;

Ж.М. Жигалкевич, асистент кафедри менеджменту НТУУ «КПІ»,

 

Рецензент: О.А. Гавриш, докт. техн. наук, проф.,

професор кафедри міжнародної економіки НТУУ „КПІ”

 

Комп’ютерний набір Ж.М. Жигалкевич.


ЗМІСТ

ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ.. 4

1. Оцінка фінансового стану підприємства.. 4

2. Управління реальними інвестиціями підприємства.. 9

3. Управління джерелами фінансування діяльності підприємствА 14

4. Формування і розподіл прибутку підприємства.. 19

5-6. Методи оцінки цінних паперів та дивідендна політика.. 22

7. Оцінка інвестиційних ризиків підприємства та формування ефективного інвестиційного портфеля.. 31

8. Визначення вартості капіталу у контексті прийняття стратегічних рішень з інвестування.. 36

9. Значення структури капіталу та системи важелів при прийнятті стратегічних рішень з фінансування.. 40

10. Фінансове планування.. 42

11. Управління оборотними активами підприємства.. 50

Література.. 54

Додаток 1. 56

 


ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ

Фінансові ресурси є грошовими відносинами, що пов’язані з формуванням, розподілом та використанням фінансових ресурсів і доходів підприємства. Від того, наскільки ефективно менеджери підприємства управлятимуть рухом фінансових ресурсів та відносин, що виникають у результаті такого руху, залежить майбутнє підприємства. Висококваліфікований спеціаліст повинен приймати виважені рішення, що ґрунтуються на всебічному аналізі внутрішніх і зовнішніх чинників, які визначають фінансово-господарську діяльність підприємства, забезпечать його стабільне економічне зростання та стійкий інтерес до нього інвесторів.

Курс «Фінансовий менеджмент» призначений для поглибленого вивчення основ теоретичного і практичного аналізу процесів керування фінансами підприємств, ознайомлення студентів з основними підходами до управління системою грошових відносин суб'єкта господарської діяльності, пов'язаних з формуванням, використанням та інвестуванням фінансових ресурсів у процесі його виробничо-господарської діяльності..

Метою практичних занять за даним курсом є закріплення і поглиблення знань теоретичного матеріалу, придбання практичних навичок формування рішень, пов’язаних з плануванням, прогнозуванням, регулюванням, координацією фінансових ресурсів, організацією фінансової роботи на підприємстві.

Методичні вказівки включають методичні рекомендації, практичні завдання та ситуації, сформовані відповідно до тематики практичних занять, передбачених навчальною програмою курсу.

 


Поделиться:

Дата добавления: 2015-04-18; просмотров: 50; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты