Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Додатки. Матеріал, що доповнює дослідження, допускається розміщувати в додатках




Матеріал, що доповнює дослідження, допускається розміщувати в додатках. Додатками можуть бути: графічний матеріал, таблиці великого формату, розрахунки, картосхеми, тощо.

Додатки можуть бути обов'язковими та інформаційними. Інформаційні додатки можуть бути рекомендованого або довідкового характеру.

Додатки позначають великими літерами української абетки, починаючи з А, за винятком літер Г, Є, З, І, Ї, И, О, Ч, Ь. Після слова "Додаток" друкують літеру, що позначає його послідовність.

Допускається позначення додатків літерами латинської абетки, за винятком літер І та О.

У разі повного використання літер української та латинської абеток допускається позначення додатків арабськими цифрами.

Якщо у стандарті один додаток, то він позначається «Додаток А»

Кожний додаток слід починати з нової сторінки із зазначенням угорі посередині сторінки слова «Додаток» і його позначенням, а під ним у дужках для обов'язкового додатка друкують слово «обов'язковий», а для інформаційного - «рекомендований» чи «довідковий». Додаток повинен мати заголовок, який друкують симетрично відносно тексту з великої літери окремим рядком.

Текст кожного додатка за необхідності може бути поділений на розділи, підрозділи, пункти, підпункти.

Запозичена з літературних чи статистичних джерел інформація (формули, таблиці, схеми, графіки, висновки тощо) потребує обов'язкових посилань (у квадратних дужках) на порядковий номер джерела у списку використаної літератури та номери сторінок, з яких узято інформацію.

5.10. Чистовий варіант курсової роботи зшивають скорозшивачем.

 

6. СТАДІЇ ВИКОНАННЯ КУРСОВОЇ РОБОТИ

 

Виконання курсової роботи складається з таких основних етапів:

1) визначення напряму дослідження;

2) вибір і затвердження теми та змісту курсової роботи;

3) проведення досліджень і написання роботи;

4) оформлення курсової роботи;

5) підготовка до публічного захисту і захист роботи.

Графік виконання курсової роботи затверджується згідно навчального плану, контролюється науковим керівником і кафедрою. За порушення графіка студент може бути недопущений до її захисту.

6.1. Визначення напряму дослідження

Визначення напряму дослідження здійснюється, виходячи з наукових інтересів студента, тематики наукових досліджень кафедри, замовлень підприємств тощо.

Вибираючи напрям дослідження, доцільно користуватися запропонованим випускаючою кафедрою переліком тем, проте він не є обов'язковим і може уточнюватись або доповнюватись за бажанням студента та його наукового керівника.


6.2. Вибір і затвердження теми та змісту

Тема курсової роботи має бути актуальною, мати теоретичне і прикладне значення, відповідати сучасному стану та перспективам розвитку економічної науки і господарської практики.

Студент може скористатися тематикою курсових робіт, яку розробляє і щорічно переглядає кафедра. А також має право запропонувати свою тему з необхідним обґрунтуванням її дослідження.

Тема дослідження має бути погоджена з кафедрою. Обираючи тему, слід ураховувати її актуальність, можливість одержання відповідних матеріалів (планових, звітних, статистичних), проведення власних спостережень, розрахунків, експериментів, наявність літературних джерел, власні напрацювання.

Пропозиції щодо вибору теми курсової роботи студент спочатку обговорює з науковим керівником від кафедри. За поданням наукових керівників на засіданні кафедри розглядаються пропозиції студентів і після їх схвалення чи відхилення, затверджується тема і готується подання до наказу.

Закріплення за студентом теми курсової роботи оформлюється протоколом кафедри економічної теорії, менеджменту та маркетингу Національного університету “Острозька академія” не пізніше ніж протягом першого тижня початку навчального триместру.

Обов'язки наукових керівників:

- консультування студентів з питань вибору теми роботи, розробки її змісту, добору спеціальної літератури, підготовки окремих розділів;

- контроль за дотриманням студентом регламенту підготовки курсової роботи;

- контроль якості курсової роботи;

- підготовка відгуку про курсову роботу з ґрунтовною характеристикою її якості відповідно до структури критеріїв оцінки.

Зміст курсової роботи має відповідати темі дослідження, мати чітку логіку поєднання теоретико-методичної, аналітичної та конструктивної частин. При розробці та обговоренні змісту дослідження необхідно скласти в завданні на курсову роботу поетапний календарний план її написання згідно із затвердженим на кафедрі регламентом. Невиконання графіка та систематичне відхилення від регламенту є підставою для недопущення студента до захисту курсової роботи.

 

6.3. Проведення досліджень і написання роботи

Головним завданням цього етапу є написання тексту курсової роботи відповідно до затверджених теми та змісту. Студент має ґрунтовно ознайомитись з теоретичними засадами обраної проблематики, на підставі аналізу літературних джерел узагальнити існуючі підходи та обґрунтувати методичний фундамент своїх досліджень. За допомогою цього інструментарію та загальновідомих сучасних наукових прийомів і методів аналізу проводиться діагностика об'єкта дослідження під кутом зору обраної теми та визначаються наявні проблеми і причини їх виникнення. Це, у свою чергу, є основою для розробки і обґрунтування альтернативних пропозицій щодо усунення проблем і визначення найбільш доцільного способу їх вирішення. В ході реалізації цього етапу робота з літературними джерелами ведеться паралельно з дослідженнями об’єкта дослідження, окремі аспекти курсової роботи можуть уточнюватися або коригуватися.

  1. ПІДГОТОВКА ТА ЗАХИСТ КУРСОВОЇ РОБОТИ

7.1. Підготовка до захисту

Згідно з регламентом студент зобов'язаний подавати курсову роботу науковому керівникові на першу перевірку частинами у встановлені строки. У разі недодержання студентом календарного графіка виконання курсової роботи керівник має право внести пропозицію про не допуск до захисту та відрахування студента як такого, що не виконує навчальний план.

Після написання роботи студент подає курсову роботу науковому керівникові для одержання від нього письмового відгуку з оцінкою дослідження.

У разі невідповідності курсової роботи вимогам даних рекомендацій її керівник може не допустити студента до їх захисту.

Рішення щодо недопущення студента до захисту має бути затверджене на засіданні кафедри.


Поделиться:

Дата добавления: 2015-04-18; просмотров: 62; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты