Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Охарактеризувати карту бару, коктейльну карту.




Структура карти бару

Розділ І. Аперитиви

Соки, столові білі вина, вермути, бітерси, горілка, джин, віскі, гіркі настоянки, міцні коктейлі-аперитиви. Об'єм пода­вання - 50 - 75 мл.

Розділ II. Горілка

Горілка 30 % вмісту спирту; горілка 40 % вмісту спирту.

Розділ III. Гіркі настоянки

Слабкі - до 30 % вмісту спирту; міцні - до 40 % спирту; джин - від 40 % до 50 %; віскі - від 40 % спирту і вище.

Розділ IV. Напівсолодкі та солодкі настоянки

Настоянки напівсолодкі, настоянки солодкі.

Розділ V. Бренді та коньяки

Коньяки ординарні - 3, 4, 5 зірок; коньяки марочні; коньяки колекційні; інші бренді (кальвадос, вільям, кірш, текіла).

Розділ VI. Лікери та наливки

Лікери міцні; наливки міцні; лікери десертні; наливки солодкі; креми.

Розділ VII. Виноградні вина

Столові білі (ординарні, марочні); столові червоні (орди­нарні, марочні); кріплені білі (ординарні, марочні, колекційні);

кріплені рожеві (ординарні, марочні, колекційні); кріплені чер­воні (ординарні, марочні, колекційні); солодкі та лікерні (білі, рожеві, червоні).

Розділ VIII. Вина плодово-ягідні (напівсолодкі та солодкі)

Розділ IX. Вина ароматизовані

Вермути білі, рожеві, червоні; бітерси (вина, настояні на травах).

Розділ X. Вина ігристі

Шампанське біле, червоне (за вмістом цукру - брют, сухе, напівсолодке, солодке, мускатне); вина шипучі (білі та червоні) газовані; вина газовані плодово-ягідні (сидр).

Розділ XI. Слабоалкогольні напої

Пиво світле розливне; пиво темне розливне; пиво світле пляшкове; пиво темне пляшкове; пиво в банках світле; пиво в банках темне; тонізуючі напої (ром-кола, джин-тонік); змішані тонізуючі напої.

Розділ XII. Безалкогольні напої

Вода мінеральна негазована; вода мінеральна газована; води фруктові газовані; соки освітлені натуральні; соки-нектари (із м'якоттю); соки розведені (морси); змішані безалкогольні напої.

У карті напоїв і страв для бару зі стравами спочатку слід указати усі напої у відповідному порядку, потім - змішані напої, а тоді - страви, кондитерські вироби, фрукти, тютюнові вироби.

Світлодіодні екрани прекрасно підійдуть для використання як всередині приміщення, так і в літніх варіантах кафе і клубів

- Споживають у кілька рази менше енергії

- Володіють максимальною чіткістю зображення

- Найбільш доречні для трансляції музичних кліпів, fashion-show, спортивних

матчів та інших відеороликів. Це додасть Вашим гостя відчуття безпосередньої участі у

відтворюваному подію, що безсумнівно підвищить статус Вашого закладу.

Світлодіодні лампизастосовуються замість традиційних галогенних ламп в точкових стельових світильниках. Прекрасно підійдуть для підсвічування світлових коробів, спрямованого підсвічування декоративних елементів і зон, що дозволить вигідно піднести достоїнства і приховати можливі недоліки Вашого закладу.

Світлодіодні «Downlight»застосовуються замість традиційних точкових стельових світильників з галогенними лампами. Використовуються для місцевого освітлення або в якості декоративного доповнення до загального освітлення. Також використовуються для спрямованого підсвічування картин та інших предметів.

На відміну від галогенних ламп можливе застосування не тільки теплого білого (жовтого), але і природного холодного білого світла, що надає висвітлюються об'єктів та приміщень, найбільш природний і привабливий вигляд.

3. Запропонувати розважальні програми диско-бару.

Для диско-бару можна запропонувати наступні розважальні програми: дискотеки з ді-джеєм, тематичні вечірки, розважальні програми та конкурси. Можна запросити відомих артистів.

У танцювальних барах і барах з концертно-розважальною програмою, розрахованою на тривале перебування у них споживачів, необхідно передбачити відповідно комфортні умови, забезпечуючи розваги і відпочинок.

4. Дати характеристику міцним алкогольним напоям, що є основою для приготування коктейлів.

Бренді Фруктово – ягідний - це ароматичний міцно алкогольний напій , який дістають перегонкою будь –якого кріпленого соку плодів або ягід з наступною витримкою в дубових бочках не менше трьох років.
Сировиною цих бренді є ожина, полуниця, малина, яблука, вишні, сливи.
Горілка– алкогольний напій, який готують методом змішування (купажування) ректифікованого (очищеного) спирту і води невисокої твердості з наступною обробкою водно – спиртової суміші активованим вугіллям і фільтруванням.
Віскі – ароматичний алкогольний напій, який дістають перегонкою збродженого зерновога сусла з наступною тривалою витримкою в дубових бочках з обпаленими внутрішніми стінками.
Ром – міцно алкогольний напій, який одержують перегонкою браги з патоки цукрової тростини (мела сси) або інших продуктів цукрової тростини і витримують у дубових бочках протягом тривалого часу ( від 2 до 20 років). Вміст алкоголю може бути від 45 до 76% об’єму спирту
Коньяк– міцний алкогольний напій світло-золотистого кольору, з складним ароматом і приємним ванільним тоном. Готують коньяк з коньячного спирту, який дістають методом перегонки сухого білого столового виноградного вина з наступним витримуванням у дубових бочках.

5. Указати правила безпеки праці при виконанні вантажно – розвантажувальних робіт.

Якщо вага вантажу понад 50 кг та при підійманні вантажів на висоту понад 3м необхідно застосовувати механізований спосіб, використовуючи при цьому механічні пристосування та підіймально – транспортні механізми. Проведенню таких робіт передує складання карт технологічних процесів на вантажно – розвантажувальні роботи, визначення маршрутів руху транспортних засобів у місцях проведення таких робіт і т.п.

Майданчики для проведення вантажно – розвантажувальних робіт повинні мати рівне та тверде покриття з ухилом не більше ніж 5 градусів, а також природне та штучне освітлення. У місцях проведення вантажно – розвантажувальних робіт необхідно встановити знаки безпеки.

Вантажно – розвантажувальні роботи необхідно проводити під керівництвом відповідальної особи, призначеної в установленому порядку.

До роботи з підіймально – транспортними механізмами та пристроями допускаються особи не молодше 18 років, які пройшли медичний огляд і спеціальне навчання, склали іспит кваліфікаційній комісії і одержали посвідчення.

Роботи повинні проводитися у спеціально відведених місцях з дотриманням відповідних вимог безпеки. При пошкодженні тари небезпечного вантажу, відсутності маркування та попереджувальних написів на ній, а також при метеорологічних умовах, що впливають на фізико – хімічні властивості вантажу забороняється проводити вантажно – розвантажувальні роботи. Небезпечні вантажі не допускається перевозити на транспортних засобах, які для цього не пристосовані. Легкозаймисті рідини належать транспортувати спеціалізованими засобами, які мають відповідні написи та заземлення у вигляді металевого ланцюга із загостренням на кінці. Балони, наповнені стисненим, зрідженим або розчиненим газом необхідно перевозити на підресореному транспорті засобі поперек кузова у закріпленому стані, що не допускає їх співударяння.

6. Заповнити рахунок і продемонструвати техніку подавання рахунку (дані взяти із карти бару).

Рахунок

Дата ______________

 

Назва страви Ціна Кількість Сума
Пиво Гиннес (темное) 45-00 90-00
Каппуччино 30-00 60-00
Мохито б/а 45-00 90-00
Голубая лагуна 50-00 100-00
       
       
       
До оплати     340-00
Офіціант _____________________

 

7. Зазначити комунікаційні бар'єри, що можуть виник­нути під час спілкування та шляхи їх подолання.

Бар'єр спілкування -це внутрішня перешкода психологічного характеру, що заважає людині успішно спілкуватися. Бар'єри призводять до:

o незадоволення

o міжособистісних конфліктів

o стресів

o непорозумінь тощо

Бар'єри спілкування

1. Бар'єр негативних емоцій

o поганий настрій

o страх

o провина

o міжособистісні конфлікти

2. Мовний бар'єр

o нерозуміння суті, змісту

o знервованість

3. Бар'єр установки

o заважає готовності до певної дії

o негативні реакції

4. Бар'єр першого враження

o заважає контакту між співрозмовниками

o формується неефективне ставлення до співрозмовника

Напрями їх подолання

1. Зовнішність людини (її естетичні якості)

Тобто гарна зовнішність може бути ознакою здоров'я, стійкості до захворювань, але вона мало що скаже про розум, талант, порядність людини. Для позитивного чи негативного першого враження про людину зовнішності замало.

2. Вираз очей та обличчя (міміка, пропорційність, зміни виразу обличчя тощо)"Уста висловлюють думку людини, а обличчя - думку природи".

У другій половині свого життя людина сама відповідальна за привабливість та виразність свого обличчя. Отже, краса не є панацеєю.


Поделиться:

Дата добавления: 2015-04-18; просмотров: 187; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.005 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты