Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Охарактеризувати меню кави-брейк.




Кава - брейк або кави - пауза - саме так називається невелика перерва на каву чи просто на відпочинок посеред насиченого подіями або діловими переговорами робочого дня.
Кава - брейк зазвичай влаштовують під час проведення конференцій, семінарів, нарад, тренінгів або серйозних ділових переговорів. Це своєрідний міні - фуршет, на який відводиться не більше півгодини. З напоїв пропонується гарячу каву, чорний і зелений чай з різними добавками, безалкогольні напої, соки. Обов'язково повинна бути свіжа випічка - невеликі булочки, пиріжки з різними начинками, кондитерські вироби. З холодних закусок - канапе, бутерброди, тости, на десерт - тістечка, фрукти.

Кава-Чай
Вершки порційні
Сік
Канапе з шинкою 10/15/3/2
Канапе з сиром 10/15/3/2
Еклери з салатом на вибір "Делікатесний" чи "Чарівна смерека" 50/13/2
Печиво квіточка
Печиво домашнє
Кекс
Кекс із джемом
Корзинка з яблуком та корицею
Булочка із ягодою
Тістечко полуничне
Кекс з ізюмом

2. Скоординувати роботу обслуговуючого персоналу щодо організації підготовчих робіт для обслуговування кави-брейк у прес-барі.

Прес-бар. При проведенні змагань, з'їздів, конференцій представників преси обслуговують у прес-барі. Він може працювати за методом самообслуговування або з обслуговуванням офіціантами. Режим роботи підприємства залежить від розкладу проведення зазначених заходів і погоджується з керівником прес-центру.

Підготовка до обслуговування включає: розподіл обов’язків та відповідальності за обслуговування, тобто: за приготування страв (канапе, еклерів, кексів, булочок несе відповідальність шеф-кухар який повинен виконати замовлення в назначений час. Адміністратор проводить роботу з офіціантами по обслуговуванню: він розподіляє роботу по обслуговуванню та підготовчій роботі, тобто підготовка посуду, серветок, розстановка меблів. Обслуговуючий персонал проводить попередню підготовку залу, прибирання. Підготовча робота займає значну частину часу, так як саме обслуговування проходить протягом 30-40 хвилин.

3. Дати характеристику методу обслуговування офіціантами у барі.

Залежно від кількості виконуваних офіціантом операцій, розрізняють повне і часткове обслуговування.

При поєному обслуговуванні всі операції (одержання продукції, доставка її в зал, подавання страв і напоїв в обнос, збирання посуду, розрахунок) здійснюють офіціанти.

Повне обслуговування офіціантами забезпечує більш високу культуру обслуговування і застосовується при проведенні бенкетів та прийомів, а також при обслуговуванні споживачів у вечірні години. У ресторанах високого класу використовується протягом усього робочого дня.

Часткове обслуговування офіціантами передбачає виконання деяких функцій споживачами залежно від часу, місця обслуговування, характеру проведених заходів, контингенту споживачів. Це дозволяє прискорити процес обслуговування та скоротити чисельність обслуговуючого персоналу.

При частковому обслуговуванні офіціанти доставляють продукцію з роздавальні в зал, ставлять страви на стіл. За столом споживачі обслуговують себе самі.

4. Розрахунок за обслуговування кави-брейк було здійс­нено готівкою та за допомогою кредитних карток. Охаракте­ризуйте дані форми розрахунку.

В барі розрахунок можна здійснювати готівкою та безготівковим розрахунком.

При розрахунках готівкою після того, як гості попросили подати рахунок офіціант кладе рахунок в папку для рахунків і потім кладе на стіл відвідувачам. Отримавши гроші, офіціант підходить до каси і робить оплату. Рахунок, чек і здачу в папці офіціант подає замовнику.

При безготівковому розрахунку для здійснення операції необхідний термінал. Пластикову картку офіціант пропускає через термінал, розрахунковий рахунок на оплату надають відвідувачу для того, щоб він розписався. Офіціант звіряє ідентичність підпису на картці і рахунку. Офіціант повертає рахунок і картку гостю та дякує за візит.

5. Указати санітарні вимоги, що пред'являються до зовнішнього вигляду барменів та офіціантів закладу.

Зовнішній вигляд бармена відіграє більшу роль у тім враженні, що складається у відвідувачів ресторану. Звичайно погляд відвідувача зупиняється на зачісці бармена, його одягу й поставі.
Гігієна тіла Під час роботи бармен повинен бути ретельно причесаний, щоб волосся щільно прилягали до голови, не падали на очі. Не слід користуватися під час роботи гребінцем (волосся можуть потрапити в страви) або поправляти зачіску рукою (це може забруднити руки, а отже, і прилади).
Особливу увагу бармен повинен приділяти своєму роту: промивати й дезінфікувати порожнина рота антисептичною пастою й щодня прополіскувати її рідиною, що усуває запах
Перед роботою рекомендується прийняти душ і щодня голитися. Дівчатам барменам варто помірковано вживати косметичні засоби, не слід носити на роботі прикраси (намиста, кліпси й ін.), користуватися міцними парфумами
Особливу турботу повинні проявляти про руки. Мити їх потрібно часто, не відрощувати надмірно довгі нігті, у робочий час не носити на руках кільця, персні й т.д. Наручний годинник можуть бути тільки з небитким склом
Дуже важливий догляд за ногами. Крім щоденного миття, для зміцнення мускулів рекомендуються масажі. Необхідні й запобіжного заходу, щоб не допускати розширення вен, деформації ступні
Гігієна одягу. Чималу роль у зовнішньому вигляді грає акуратний, ретельно відпрасований одяг. Бармен повинен докладно оглянути її перед початком роботи, ретельно вичистити, перевірити, чи міцно пришиті ґудзики, чи досить чиста сорочка, звернувши особливу увагу на манжети й комірець. Обов`язкова чиста зміна носків і білизни. Взуття повинно бути начищене до блиску, з нескривленими каблуками. На каблуки найкраще робити гумові набійки, щоб під час роботи не робити шуму
Як показала практика, для певної групи працівників ресторану, пов`язаних з обслуговуванням відвідувачів (метрдотелів, офіціантів, учнів офіціантів, буфетників, барменів винних барів, гардеробників, ліфтерів і швейцарів), доцільно використати формений одяг. Форма обов`язкова для носіння в ресторані тільки в робочий час.

6.Дати характеристику міжособистісних методів управління конфліктами.

Міжособистісні методи управління конфліктами:

1. Ухилення (людина ухиляєть­ся від конфлікту).

2. Згладжений (погашення ба­жання до конфлікту).

3. Примус (конфлікт ліквідову­ється силою влади чи іншим примусовим способом).

4. Компроміс (поєднання точок зору).

5. Вирішення проблеми, що зу­мовила конфлікт

7. Проаналізувати правомірність дій директора закладу щодо звільнення прибиральниці залу прес-бару Чорноус Л.І., за п.2 ст.40 Кодексу Законів про працю України, оскільки вона за станом здоров’я має третю групу інвалідності й з урахуванням характеру її хвороби не має права доступу до продуктів харчування. Жінка звернулась із позовом про поновлення на роботі, мотивуючи тим, що прямого контакту з приготуванням, реалізацією та обслуговуванням споживачів не має.

Дії директора щодо звільнення Чорноус Л.І., згідно умов ситуації та п.2 статті40 КЗпП є правомірними. Невідповідністю виконуваній роботі вважається нездатність внаслідок стану здоров’я належним чином виконувати доручену роботу. Доказами такої непрацездатності є медичний висновок , що така робота протипоказана працівникові за станом здоров’я або що виконання ним трудових обов’язків є небезпечним для оточення.

БІЛЕТ № 25

Ви - хостес новоствореного гриль-бару "Лекс" на 75 місць відвідувачів. Необхідна передумова раціональної організації процесу обслуговування - наявність потужної, функціональної матеріально-технічної бази, тому Ви особисто відповідаєте за забезпечення бару предметами сервування.

Вам необхідно:

1. Здійснити аналіз забезпечення закладу столовими наборами відповідно до Норм оснащення. Внести пропозиції щодо придбання необхідної кількості предметів сервування. Під час аналізу скористатися даними таблиці.


Поделиться:

Дата добавления: 2015-04-18; просмотров: 231; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты