Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Розподіляємо обов'язки




Озброївшись цими знаннями, керівник повинен усвідомити, як тепер застосувати їх на практиці; як планувати роботу із громадськістю, що зробити пріоритетом у цій роботі.

Єдиного для всіх еталона не існує. Тут має значення, наскільки велика ваша компанія, які товари й послуги пропонує, якою є ваша цільова аудиторія і та ін. Від цього залежить, чи створювати під рекламу й РR два різних департаменти або об'єднати їх в один, розмежувавши завдання й функції. Або найняти просто двох менеджерів: одного для зв'язків із громадськістю, іншого - для роботи з рекламою.

Відділ реклами, як правило, є самостійним структурним підрозділом будь-якого підприємства. Але він може входити як окремий сектор у відділ маркетингу. Важлива не назва, а завдання, які він покликаний вирішувати. А в число цих завдань входять планування й організація рекламних кампаній, розробка рекламних матеріалів і т. ін. До складу відділу можуть входити дизайнер і креатор. Креатор створює текстову частину й зорові образи рекламних послань. У свою чергу, дизайнер розробляє характерний фірмовий стиль, представляє діюче й зриме втілення текстової інформації.

Ви можете укомплектувати рекламний відділ усіма необхідними співробітниками або найняти одного рекламного менеджера й довірити йому усі питання реклами вашої компанії. До його обов'язків буде належати розробка рекламних концепцій і створення рекламних послань. Але при цьому необхідно врахувати, що в певних випадках вам доведеться звертатися до зовнішніх фахівців (наприклад, при розробці макета для журналу або флаєрів залучати зовнішніх дизайнерів).

Стандартна структура PR-департаменту припускає наявність відділу з роботи зі ЗМІ, відділу виставок, відділу аналітики, відділів зі зв'язків з державними установами, відділу маркетингових комунікацій, що забезпечує інформаційно-комунікаційну підтримку виходу на ринок і просуванню нового продукту. Але якщо ваша компанія невелика, то й відділ вам потрібний невеликий. Цілком достатньо однієї людини. Важливо лише, щоб ця людина чітко й послідовно працювала на стратегію компанії. Не повторюйте помилку багатьох керівників, які приймають людину на посаду PR-менеджера, а потім завалюють її роботою із замовлення візиток і іншими подібними справами. Все це до PR не має жодного відношення. Більш того, можна стверджувати, що не так важливо, наскільки великим буде PR-департамент вашої компанії, як те, який статус ви надасте керівникові PR-служби. Ця людина повинна входити в коло найближчих співробітників керівника (у великих компаніях керівник PR-служби займає пост не нижчий від віце-президента). Він повинен мати право брати участь у вирішенні стратегічних питань розвитку компанії. Він покликаний бути співучасни-ком формування й реалізації маркетингової політики компанії й разом з керівництвом повинен брати відповідальність за її успіхи або провали. Ба, така позиція керівника PR-служби робить його достовірною фігурою в очах журналістів, які досить тонко й чітко реагують на статус цієї посадової особи. А це, в результаті, добре впливає на формування іміджу компанії.

Ще одна важлива деталь: фінансування цього департаменту повинно відбуватися не за залишковим принципом, а виходячи із загального бюджету компанії, що виділяється на «розкрутку». Як правило, бюджет на РЯ повинен становити не менше, ніж 20% від усього рекламного бюджету компанії. Але й ця цифра може мінятися, залежно від завдань, які ви визначаєте для себе.


Поделиться:

Дата добавления: 2015-04-18; просмотров: 54; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты