Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


ЕКЗАМЕНАЦІЙНИЙ БІЛЕТ №30




1. З яких частин складається клавіатура?

Клавіатура складається з чотирьох основних частин:
- функціональні клавіші;
- алфавітно-цифрові клавіші;
- клавіші керування курсором;
- допоміжна цифрова клавіатура.

2. Проаналізуйте особливості RISC- і CISC-архітектури.

Основні особливості архітектури RISC:
1. Зменшення числа команд (до 30-40).
2. Спрощення та уніфікація форматів команд.
3. У системі команд переважають короткі інструкції (наприклад,
часто в СК відсутні множення).
4. Відмова від команд типу пам'ять-пам'ять (наприклад, MOVSB у x86).
5. Робота з пам'яттю зводиться до завантаження і збереження регістрів
(тому інша назва RISC - Load-Store Architecture - архітектура типу
«завантаження-збереження»).
6. Переважно реалізуються 3-х адресні команди, наприклад: add r1,r2,r3-сл r2 r3 і рез-т в r1.
7. Великий регістровий файл - до 32-64 РОН.
8. Перевага віддається жорсткою логікою управління.
Переваги архітектури RISC:
1. Полегшується конвеєрна, суперскалярна та інші види паралельної обробки, планування завантаження, попередня вибірка, зміна і т.д.
2. Більш ефективно використовується площа кристала (більше пам'яті - РОН, кеш).
3. Швидше виконується декодування і виконання команд - відповідно, вище тактова частота. Прикладами сімейств процесорів з RISC-архітектурою можуть служити
DEC Alpha , SGI MIPS, Sun SPARC і інші. Більшість сучасних суперскалярних і VLIW-процесорів (в т.ч. і Intel) або мають архітектуру RISC, або реалізують схожі на RISC принципи, або - підтримують CISC-інструкції, але всередині транслюють їх в RISC - подібні команди для полегшення завантаження конвеєрів та вирішення інших завдань.

3. Дайте визначення пристрою маршрутизатор та опишіть принцип його роботи.

Маршрутиза́тор (англ. router) — електронний пристрій, що використовується для поєднання двох або більше мереж і керує процесоммаршрутизації, тобто на підставі інформації про топологію мережі та певних правил приймає рішення про пересилання пакетів мережевого рівня (рівень 3 моделі OSI) між різними сегментами мережі.

Для звичайного користувача маршрутизатор (роутер) — це мережевий пристрій, який підключається між локальною мережею й інтернетом. Часто маршрутизатор не обмежується простим пересиланням даних між інтерфейсами, а також виконує й інші функції: захищає локальну мережу від зовнішніх загроз, обмежує доступ користувачів локальної мережі до ресурсів інтернету, роздає IP-адреси, шифрує трафік і багато іншого.

Маршрутизатори працюють на мережному рівні моделі OSI: можуть пересилати пакети з однієї мережі до іншої. Для того, щоб надіслати пакети в потрібному напрямку, маршрутизатор використовує таблицю маршрутизації, що зберігається у пам'яті. Таблиця маршрутизаціїможе складатися засобами статичної або динамічної маршрутизації.

Крім того, маршрутизатори можуть здійснювати трансляцію адреси відправника й одержувача (англ. NAT, Network Address Translation), фільтрацію транзитного потоку даних на основі певних правил з метою обмеження доступу, шифрування/дешифрування передаваних даних тощо.

Маршрутизатори не можуть здійснювати передачу широкомовних повідомлень, таких як ARP-запит.

Маршрутизатором може виступати як спеціалізований пристрій, так і звичайний комп'ютер, що виконує функції простого маршрутизатора.

4. Опишіть структуру драйвера пристрою. Команди драйвера приcтрою

 


Поделиться:

Дата добавления: 2015-04-21; просмотров: 53; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.008 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты