Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Жанрові різновиди прес-релізу.




За функціональним призначенням і терміном подання відносно події прес-релізи поділяються на такі види:

1. Прес-реліз-анонс – інформація в ньому про подію, яка тільки має відбутися (наприклад бізнесова вечірка-шоу, фінансовий договір, поява нового продукту на ринку).

2. Прес-реліз-новина (ньюз-реліз) – інформує про подію, яка вже відбулася. Тут важливо додати коментарі впливових осіб та зацікавленої публіки.

3. Інформаційний прес-реліз – інформує про поточну, ще не завершену подію.

4. Прес-реліз-резюме – використовується для підбиття підсумків події, яка вже відбулася та перспектив на майбутнє.

З огляду на різноманіття тем прес-релізів, зумовленими соціальними факторами та культурними традиціями, ми наводимо таку класифікацію прес-релізів:

1. Загальний ньюз-реліз (general news release) – повідомляє певну новину засобам масової інформації для її подальшого поширення. Наприклад, цей вид прес-релізу може використовуватися, коли компанія оголосила певний конкурс, отримала нагороду або містить іншу загальну новину прокомпанію, організацію чи людину.

2. Прес-реліз започаткування (launch releases) – дещо відповідає формату попереднього прес-релізу, але його функція є більш визначеною. Цей вид використовується, коли потрібно привернутиувагу до виникнення нової компанії, веб-сайту чи організації.

3. Прес-реліз продукту (product press release). Цей вид дещо відмінний від двох попередніх, адже він докладно інформує про певний продукт. У випадках повідомлення про виникнення нового продукту на ринку цей вид може частково накладатися на структуру попереднього. У прес-релізах цього виду використовуються фотографії.

4. Адміністративний прес-реліз (executive press release). Цей вид використовується, коли в компанії відбуваються зміни в штатному складі, переважно на керівних посадах. Основна відмінність такого прес-релізу – те, що він може містити біографічні відомості про нового співробітника.

5. Експертний прес-реліз (expert press release). Цей вид дещо подібний до першого, але відрізняється меншою терміновістю. Він надає інформацію про компанію, пропонуючи статистику чи висвітлення певних досягнень, при цьому доречними є цитати. Такі прес-релізи також використовуються під час проведення експертизи з певного питання та поширення результатів у засобах масової інформації.

6. Прес-реліз події (event press release) – має дещо відмінну структуру, оскільки дає чітку відповідь на запитання – Хто?, Що?, Коли?, Де?, Чому?

 

Білет 8.


Поделиться:

Дата добавления: 2015-04-21; просмотров: 153; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты