Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Резюме як текст на межі PR, реклами, управлінської комунікації та економічної діяльності. Правила складання та розсилки резюме.




Зазвичай говорять про три випадки актуалізації резюме: використовується при пошуку роботи, розсилається в організації, представляється до або в процесі співбесіди (інтерв'ю) при влаштуванні на роботу, будучи своєрідною основою для діалогу між роботодавцями і найманими і служачи певною підтримкою для формулювання запитань роботодавця. Нарешті, резюме як текст референтного характеру може використовуватися роботодавцем для остаточного відбору кандидата серед інших претендентів на робоче місце.

Резюме є один з варіантів тексту, який веде свою історію від автобіографії, яка в строгій хронології описувала життєвий шлях співробітника від народження «по теперішній час». Відрізняється від автобіографії в першу чергу тим, що представляє необхідні для влаштування на конкретну посаду у конкретній організації оптимізовані відомості про трудову діяльність, навичках, особливості особистості претендента.

Резюме (від фр. Resume) - це суміжний жанр PR-тексту, що функціонує в просторі економічних комунікацій, містить оптимізовану інформацію про біографію персони, але не відображає пабліцітний капітал базисного суб'єкта (організації).

При складанні резюме потрібно, перш за все, чітко собі уявляти всі свої сильні сторони як претендента на посаду («в резюме необхідно підкреслити свої здібності»), тобто все те, що дозволить сформувати оптимальну комунікаційне середовище конкретної персони в процесі пошуку роботи.

Обсяг тексту резюме не повинен перевищувати однієї сторінки, його рекомендується оформляти на стандартному аркуші паперу формату А4, і тільки recto. При необхідності розміщення інформації на другій сторінці на першій слід помістити найбільш значущі блоки інформації. Все, що поміщається на другу сторінку, - інформація другорядного значення. На відміну від автобіографії резюме ніколи не складається вручну.
Будь-яке резюме складається з декількох блоків інформації: обов'язкових - особиста інформація (прізвище, ім'я, по батькові, дата народження, адреса, телефон, факс, e-mail); інформація про освіту, інформація про кар'єру (професійної діяльності) - і факультативних (особисті якості та навички, інтереси та інтереси).

Табу в культурі складання та надсилання резюме.

- У резюме не вказують віросповідання, політичних поглядів, знаку зодіаку, стану здоров'я, а також фізичних параметрів (ріст, вага).

- Фото додається лише за вимогою вакансії.

- Заробітну плату вказують в окремих випадках (теж за вимогою). До співбесіди некоректно говорити про зарплатню.

- Не надсилають резюме в одну компанію на декілька посад – це справить враження несерйозності та невизначеності.

- Не припустимо використовувати ксерокопії резюме, лише оригінал.

- Не варто надсилати резюме декілька раз. Роботодавець не зобов'язаний відповідати на кожне резюме, але це не означає, що він його не отримав.

 

Білет 17.


Поделиться:

Дата добавления: 2015-04-21; просмотров: 65; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты