Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


ЗАВДАННЯ №9




На основі наступних документів: ситуаційний план (додаток А), генеральний план(додаток Б), план розміщення ОТЗ та ДТЗС(додаток В) та план електроживлення ОІД «кімната для нарад №3» була зроблена наступна модель загроз. Носіями ІзОД на даному ОІД можуть бути як акустичні так і цифрові сигнали в АС. Розвідка може вестися як і з позицій зацікавлених сторін вказаних на ситуаційному плані(додаток А), так і з сусідніх кімнат та з нижнього поверху. Джерелом небезпечного сигналу може бути як АС та її компоненти, так і мовна інформація. Розробимо модель загроз для кожного з цих джерел.
1). АС та її компоненти, зокрема монітор, проектор, принтер. Параметри монітора ПЕОМ: r1 = 0,3; r2 = 33. Проаналізувавши план розміщення ОТЗ та ДТЗС(додаток В) зазначаємо, що випадковими антенами в даному приміщені можуть бути система опалення, система сигналізації, система кондиціонування та система електроживлення. Всі ці системи мають вихід за межі контрольованої території і тому їх слід розглядати як можливий канал витоку ІзОД. Для зняття ектричних напруг, струмів з ІзОД на виході цих систем зацікавлена сторона може застосувати чутливий підсилювач. Для уникнення цього можна запропонувати розмістити ПЕОМ від всіх випадкових антен на відстань, яка перевищує r1, тоді рівень небезпечного сигналу буде меншим. Також можна застосувати екранування кабелів ПЕОМ та роздільне прокладання кабелів ОТЗ, ТЗПІ та ДТЗС. Ще можна запропонувати встановити фільтри та екранувати приміщення.
2). Мовна інформація, яка циркулює в даному приміщені є джерелом небезпечного сигналу.
Для здобуття цієї інформації зацікавлена сторона може застосувати:
а). Лазерне опромінення шибок. Для протдії цьому можна запропонувати використовувати генератори просторового зашумлення. б.) Розвідка спрямованим мікрофоном з чутливим підсилювачем. Також можна запропонувати встановити генератори просторового зашумлення та генератори лінійного зашумлення.
в). Розвідка мовної інформації за допомогою підкладних пристроїв. Для уникнення цього можна запропонувати організаційні заходи. Наприклад, частіше робити обстеження кімнати на наявність цих приладів та перевірка всіх відвідувачів цієї кімнати.
3). Акустоелектричні перетворення, які можуть виникнути при попаданні небезпечного сигналу на внутрішню АТС та згодом вийти за межі виділеного приміщення. Ці сигнали можуть бути здобуті зацікавленою стороною за допомогою чутливих підсилювачів. Для протидії цьому можна запропонувати екранувати ДТЗС чи встановити фільтри на комунікації, що мають вихід за межі КЗ.
4). Зацікавлена сторона також може застосувати спеціальний вплив на носії ІзОД і засоби забезпечення ТЗІ шляхом полів, сигналів, що використовуються в технічних засобах забезпечення діяльності, з метою зниження ефектив­ності функціонування системи захисту інформації, створення технічних ка­налів витоку, порушення цілісності інформації (модифікації, руйнування, знищення). Для протидії цьому слід використовувати встановити перешкодозахисні фільтри у колах живлення та у колах комунікацій.


Поделиться:

Дата добавления: 2015-04-21; просмотров: 62; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты