Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Основні бухгалтерські проведення з обліку лікувальних засобів




№ з/а   Зміст операцій   Кореспонденція рахунків  
за дебетом   за кредитом  
  Отримання військовою частиною лікувальних засобів від постачальників 361, 364,675
Надходження обмінної тари з лікувальними засобами 361,364, 675
Повернення тари 361,675,364
Оприбуткування медикаментів, перев’язувальних засобів, що надійшли до військової частини у вигляді гуманітарної допомоги
Списання лікувальних засобів на основі виправдних документів 801,811,813
Списання використаних медикаментів і перев’язувальних засобів, що надійшли як гуманітарна допомога

Особливості обліку малоцінних та швидкозношуваних предметів.

Для обліку малоцінних та швидкозношуваних предметів, тобто малоцінних предметів, що не увійшли до складу необоротних активів, оскільки термін їх корисного використання становить менше одного року, передбачений рахунок 22 «Малоцінні та швидкозношувані предмети» з поділом на субрахунки:

221 «Малоцінні та швидкозношувані предмети, що знаходяться на складі та в експлуатації»;

222 «Малоцінні та швидкозношувані предмети спеціального призначення» (у військових частинах тимчасово не застосовується).

Субрахунок 221 поділяється на субрахунки 2-го рівня:

221/1 «Малоцінні та швидкозношувані предмети на складі»;

221/2 «Малоцінні та швидкозношувані предмети в експлуатації».

На субрахунку 411 «Фонд в малоцінних та швидкозношуваних предметах» рахунку 41 обліковується вартість малоцінних та швидкозношуваних предметів, що знаходяться у безпосередньому розпорядженні військової частини і термін експлуатації яких не перевищує одного року.

Документальне оформлення надходження і видачі малоцінних та швидкозношуваних предметів в експлуатацію, а також облік їх на складах ведеться, як і облік запасів. Аналітичний облік за субрахунком 221/1 у фінансово-економічному органі ведеться за найменуваннями предметів, кількістю, вартістю і матеріально відповідальними особами в книзі (картках) кількісно-сумового обліку (ф. 3-6; 3-ба; 3-7), тобто як і облік запасів.

У разі передачі в експлуатацію малоцінні та швидкозношувані предмети вартістю до 10 гривень включно за одиницю (комплект) списуються з бухгалтерського обліку на зменшення фонду в малоцінних та швидкозношуваних предметів на підставі документів, що підтверджують їх використання. В експлуатації (підрозділах військової частини) такі предмети (крім виготовлених з пластмаси, картону і паперу) знаходяться на зберіганні в осіб, відповідальних за їх експлуатацію і зберігання, та обліковуються в книгах кількісного обліку.

Малоцінні та швидкозношувані предмети вартістю понад 10 грн. за одиницю (комплект), передані в підрозділи військової частини, відображаються в обліку як малоцінні та швидкозношувані предмети в експлуатації. Матеріально відповідальні особи в місцях експлуатації здійснюють їх облік у книзі складського обліку запасів за найменуваннями і кількістю. Аналітичний облік малоцінних і швидкозношуваних предметів в експлуатації фінансово-економічний орган веде за найменуваннями предметів, їх кількістю, вартістю й матеріально відповідальними особами в книгах ф. 3-6; 3-ба, або картках ф. 3-7. Списання малоцінних та швидкозношуваних предметів, що знаходяться в експлуатації, здійснюється на підставі актів, як і списання необоротних активів.

Порядок відображення операцій з обліку малоцінних та швидкозношуваних предметів.


Поделиться:

Дата добавления: 2015-04-21; просмотров: 68; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.004 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты