Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Основні бухгалтерські проведення з обліку доходів загального фонду




    Кореспонденція
    рахунків
№ з/п Зміст операцій    
    дебет кредит
1. Асигнування, отримані головним розпорядником
  коштів із загального фонду для подальшого    
  перерозподілу підвідомчим організаціям    
2. Переведення одержаних асигнувань головним
  розпорядником коштів розпорядникам коштів    
  ІІ рівня (забезпечуючим органам) та розпорядникам    
  коштів ІІІ рівня (військовим частинам)    
3. Перерахування залишку одержаних асигнувань
  для централізованих проплат    
4. Повернення коштів розпорядниками нижчого рівня
  до Департаменту фінансів МО України:    
  розпорядниками коштів ІІ рівня (постачальними    
  органами) та розпорядниками коштів ІІІ рівня    
  (військовими частинами)    
5. Повернення невикористаних бюджетних коштів
  на реєстраційний рахунок Державного казначейства    
6. Отримання асигнувань із загального фонду:    
  - військовими частинами, що утримуються    
  за рахунок коштів Державного бюджету України;
  - військовими частинами, для яких застосовуються    
  поточні рахунки для переведення підвідомчим    
  військовим частинам
7. На підставі поданого звіту до органів Державного    
  казначейства відображається:    
  Отримання асигнувань для виплати щомісячної    
  грошової компенсації сум податку з доходів    
  фізичних осіб, що утримуються з грошового    
  забезпечення військовослужбовців    
  - за рахунок загального фонду
  - за рахунок інших надходжень спеціального фонду
  Одночасно: сплата сум податку з доходів фізичних    
  осіб, що утримуються з грошового забезпечення    
  військовослужбовців, в дохід бюджету 321, 326

Бухгалтерські записи відображаються в меморіальному ордері №2 «Накопичувальна відомість руху грошових коштів загального фонду в органах Державного казначейства України».

Меморіальний ордер №2 складається окремо за кожним реєстраційним рахунком військової частини, відкритим в органах Державного казначейства України. Він побудований за шаховою формою і за наявності кількох рахунків нумерується відповідно 2-1, 2-2, 2-3 і т. ін. Записи операцій у накопичувальній відомості здійснюються щоденно на підставі виписок із реєстраційних рахунків із доданням до них підтвердних документів.

Позиція «Сума оборотів за меморіальним ордером» у вигляді відповідної кореспонденції рахунків переноситься до книги «Журнал головна». Меморіальний ордер підписується виконавцем та начальником фінансово-економічного органу. Залишки коштів в накопичувальних відомостях на початок і кінець місяця повинні відповідати залишкам, відображених у виписках з реєстраційних рахунків.

У разі автоматизованого ведення бухгалтерського обліку використовується форма 381 – авт. (бюджет).

Аналітичний облік отриманих асигнувань військовими частинами та забезпечуючи ми фінансовими органами ведеться в книзі (картці) аналітичного обліку отриманих асигнувань (далі - книга (картка)).

Книга (картка) ведеться у розрізі статей кошторису Міністерства оборони України та кодів економічної класифікації видатків окремо за кожним кодом функціональної класифікації видатків.

У разі отримання від вищестоящого забезпечуючого фінансового органу доходів зі спеціального фонду бюджету книги (картки) ведуться окремо за загальним і спеціальним фондами бюджету.

У разі відрахування військовими частинами забезпечуючим фінансово-економічним органам власних надходжень (коштів, отриманих у відшкодування нанесених державі матеріальних збитків, від реалізації продукції підсобних господарств тощо) книги (картки) ведуться окремо за кожним їх видом.

книга (картка) відкривається на рік. За рядком «Затверджено кошторисом на рік» заповнюються кошторисні призначення. Протягом року вони можуть коригуватися на підставі змін, що вносяться до кошторисів у порядку, встановленому чинним законодавством України.

Записи щодо отриманих асигнувань та доходів спеціального фонду, що надійшли від вищестоящого забезпечуючого фінансово-економічного органу та розпорядників коштів нижчого рівня, здійснюються на підставі виписок органів Державного казначейства України з реєстраційних рахунків, відкритих в органах Державного казначейства України. Суми відкликаних (повернутих) асигнувань записуються зі знаком «мінус» або чорнилом червоного кольору.

Щомісяця у книзі (картці) підбивається підсумок «Усього асигнувань за місяць», «Усього асигнувань за рік» та «Залишок річних бюджетних призначень».

Книга (картка) підписується виконавцем та особою, яка перевірила книгу (картку).

Для аналітичного обліку асигнувань, перерахованих розпорядникам коштів нижчого рівня, в забезпечуючих фінансово-економічних органах використовується книга (картка) аналітичного обліку асигнувань, перерахованих підвідомчим установам. Книга (картка) ведеться в розрізі статей кошторису (видів коштів спеціального фонду) Міністерства оборони України та кодів економічної класифікації видатків. Книга (картка) відкривається на рік у розрізі підвідомчих забезпечуючих фінансово-економічних органів та військових частин, що фінансуються, а також за кожним кодом програмної класифікації. За рядками «Затверджено кошторисом на рік» заповнюються кошторисні призначення забезпечуючим фінансово-економічним органам та військовим частинам. Протягом року вони можуть користуватися ними на підставі змін, що вносяться до кошторисів у порядку, встановленому чинним законодавством України. Записи в книзі (картці) про перераховані забезпечуючим фінансово-економічним органам і військовим частинам кошти здійснюються на підставі виписок органу Державного казначейства України з реєстраційних, спеціальних реєстраційних та особових рахунків. Суму відкликаних (повернутих) асигнувань за загальним та спеціальним фондами записуються зі знаком «мінус» або чорнилом червоного кольору.

Щомісяця у книзі (картці) підбивається підсумок «Усього асигнувань за місяць», «Усього асигнувань за рік та «Залишок річних бюджетних асигнувань».

Книга (картка) підписується виконавцем та особою, яка перевірила книгу (картку).

 


Поделиться:

Дата добавления: 2015-04-21; просмотров: 76; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты