Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Облік доходів спеціального фонду




Оголосивши навчальне питання, керівник заняття зосереджує увагу студентів на тому, що для обліку операцій із доходами спеціального фонду Планом рахунків бухгалтерського обліку бюджетних установ передбачено наведені далі рахунки і субрахунки класу 7 «Доходи». Облік доходів спеціального фонду ведеться на пасивному рахунку 71 «Доходи спеціального фонду», який має такі субрахунки:

· 711 «Доходи за коштами, отриманими як плата за послуги»;

· 712 «Доходи за іншими джерелами власних надходжень бюджетних установ»;

· 713 «Доходи за іншими надходженнями спеціального фонду»;

· 714 «Кошти батьків за надані послуги»;

· 715 «Доходи, спрямовані на покриття дефіциту загального фонду»;

· 716 «Доходи за витратами майбутніх періодів».

На субрахунку 711 обліковуються надходження, отримані військовими частинами від господарської чи виробничої діяльності; плата за оренду майна військових частин; кошти, отримані військовими частинами від реалізації майна.

На субрахунку 712 обліковуються надходження військових частин для виконання окремих доручень, а також гранти, подарунки, благодійні внески, інвестиції.

Субрахунок 713 призначений для обліку надходжень військових частин, які відносяться до інших надходжень спеціально фонду бюджету, для здійснення витрат згідно з кошторисом.

На субрахунку 714 обліковуються надходження за рахунок коштів батьків у дитячих закладах та за інші послуги.

На субрахунку 715 обліковуються кошти спеціального фонду, спрямовані на покриття дефіциту бюджету.

Субрахунок 716 призначений для обліку сум коштів за договорами з фізичними або юридичними особами за надані послуги (навчання тощо), що надійшли у звітному році і не використані, але будуть витрачені в наступному році на видатки, передбачені договорами.

Реалізація готових виробів і продукції виробничих (навчальних) майстерень, підсобних, сільських та навчально-дослідних господарств, друкованої продукції, а також реалізація науково-дослідних робіт за договорами з військовими частинами обліковується на рахунку 72 «Доходи від реалізації продукції, виробів і виконаних робіт», який розподіляється на субрахунки:

· 721 «Реалізація виробів виробничих (навчальних) майстерень»;

· 722 «Реалізація продукції підсобних (навчальних) сільських господарств» ;

· 723 «Реалізація науково-дослідних робіт за договорами».

На субрахунку 721 обліковується реалізація готових виробів, що випускають виробничі (навчальні) майстерні, а також готової друкованої продукції і наданих послуг.

За кредитом субрахунку 721 записуються суми з реалізації готових виробів, що випускають виробничі (навчальні) майстерні, а також готової друкованої продукції і наданих послуг. За дебетом субрахунку 721 записується фактична собівартість реалізованих виробів, при цьому кредитується субрахунок 241 або 821. Кредитовий залишок на субрахунку 721 відображає суму доходів, а дебетовий - суму збитків від реалізації виробів, друкованої продукції та наданих послуг. Результати реалізації після закінчення звітного року відносяться на рахунок 43 «Результати виконання кошторису».

На субрахунку 722 обліковується реалізація продукції, що випускається підсобними сільськими господарствами. За кредитом субрахунку 722 відображається сума від реалізації продукції, за дебетом її планова собівартість, яка в кінці року коригується відповідно до фактично здійснених витрат на її виробництво. Залишок за кредитом цього субрахунку відображає суму доходів, а дебетовий - збитки від реалізації продукції. Результати після закінчення року відносяться на рахунок 43 «Результати виконання кошторису».

На субрахунку 723 обліковується вартість виконаних і зданих науково-дослідних і конструкторських робіт замовниками за договорами.

За кредитом субрахунку 723 записується вартість виконаних науково-дослідних та дослідно-конструкторських робіт і переданих замовникам рахунків до оплати за вартістю, вказаною в угоді. За дебетом субрахунку 723 обліковується фактична вартість виконаних і зданих замовникам робіт.

Результати реалізації після закінчення року відносяться на рахунок 43 «Результати виконання кошторисів».

Субрахунок 741 «Інші доходи бюджетних установ» рахунка 74 «Інші доходи» призначений для обліку доходів, якщо нараховану плату за по слугу не можна в повному обсязі віднести до окремого виду доходу спеціального фонду.

Для зберігання коштів спеціального фонду і проведення операцій з ними військовим частинам відкривають спеціальні реєстраційні рахунки на єдиному казначейському рахунку відповідного органу Державного казначейства.

Для обліку операцій на реєстраційних рахунках за коштами спеціального фонду використовуються такі активні субрахунки, передбачені планом рахунків з подальшими змінами та доповненнями:

· 323 «Спеціальні реєстраційні рахунки для обліку коштів, отриманих як плата за послуги»;

· 324 «Спеціальні реєстраційні рахунки для обліку коштів, отриманих за іншими джерелами власних надходжень»;

· 326 «Спеціальні реєстраційні рахунки для обліку інших надходжень спеціального фонду».

На субрахунку 323 на підставі виписок Державного казначейства обліковуються кошти, які отримують військові частини від господарської чи виробничої діяльності; плата за оренду майна військових частин; кошти, які отримуються військовими частинами від реалізації майна.

На субрахунку 324 обліковуються кошти, які надійшли на ім’я військової частини на виконання окремих доручень, а також гранти, подарунки, благодійні внески, інвестиції, які згідно з чинним законодавством отримують військові частини.

На субрахунку 326 обліковуються кошти військових частин, які відносяться до інших надходжень спеціального фонду бюджету.

Зі спеціальних реєстраційних рахунків військових частин можуть провадитися перерахування коштів на рахунки вищих і підвідомчих військових частин. Для внутрішніх розрахунків за спеціальним фондом призначено активно-пасивний субрахунок 682 «Внутрішні розрахунки за спеціальним фондом», який за своєю побудовою є аналогічним субрахунку 681 «Внутрішні розрахунки за загальним фондом». Активний субрахунок 674 «Розрахунки за спеціальними видами платежів» призначений для обліку розрахунків за навчання учнів у гуртках при школах, з батьками за утримання дітей у дошкільних закладах, за формений одяг, харчування за місцем роботи тощо.


Поделиться:

Дата добавления: 2015-04-21; просмотров: 104; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты