Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Значення коефіцієнтів відносної трудоємкості




Групи засобів контролю КТ Кількість
1. 2. 3. Датчики прості Допоміжні пристрої Електромагнітне реле 1,0 0,5 0,02

 

Визначаємо витрати праці на проведення ТО:

;

де, - витрати праці на проведення ТО однієї одиниці;

=0,5

= .

 

Визначаємо витрати праці на проведення ПР:

;

де, - витрати праці на проведення ПР однієї одиниці;

 

Висновок

В процесі виконання курсового проекту я навчився розробляти функціно-технологічні схеми для різних систем. Навчився розраховувати і вибирати елементи схем і технічні засоби автоматизації. Засвоїв методику розробки нестандартних елементів схем автоматизації. Навчився розраховувати і вибирати надійні елементи схем. В процесі складання монтажної схеми адресним способом, навчився знаходити витрати праці на ТО і ПР елементів схем.

Надійність засобів автоматизації відіграє важливу роль у сільському господарстві, тому що простій технологічного обладнання приводить до різних наслідків. До таких наслідків відноситься витрати і погіршення продукції, знижується продуктивність тварин. Але, якщо простій незначний, то на збитки від них можна не зважати. Є декілька шляхів на підвищення надійності систем автоматизації – це заміна менш еквівалентних по параметрам і більш надійних в роботі, розробка декількох варіантів і співставлення їх по надійності, можливості швидкої зміни найменш важливих вузлів змінними блоками, а також застосування спеціальних заходів.

Автоматизація не тільки забезпечує значний економічний ефект, а й приводить до підвищення рівня освіти спеціалістів, тому що сучасний спеціаліст повинен бути обізнаний з будовою систем автоматизації, які застосовуються у сільському господарстві.

 


Поделиться:

Дата добавления: 2015-07-26; просмотров: 59; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты