Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


ЛАБОРАТОРНА РОБОТА №2




ГРАФІЧНИЙ ІНТЕРФЕЙС КОРИСТУВАЧА. ОСНОВНІ ВІДЖЕТИ ТА ОБРОБКА ПОДІЙ

Мета роботи:ознайомитися з основними віджетами, їх компоновкою та обробкою подій, викликаних користувачем.

 

Короткі теоретичні відомості

2.1 Компоновка елементів управління

Компоновка – це архітектура розташування елементів інтерфейсу користувача для окремого вікна (Activity). Компоновка визначає структуру розташування елементів (тобто віджетів, View) у вікні та містить всі елементи, які надаються користувачу програми. При створенні компоновки треба враховувати те, що екрани мобільних пристроїв мають меншу роздільну здатність, наприклад, ніж монітори, різноманітність мобільних пристроїв з різними розмірами та щільністю пікселів, різні типи сенсорних екранів.

В android-додатку графічний інтерфейс користувача формується за допомогою об’єктів View та ViewGroup. Клас View є базовим класом для ViewGroup та складається з набору об’єктів View. Об’єкти View – це основні модулі для створення графічного інтерфейсу користувача. Клас View є базовим для елементів управління (віджетів) – текстових полів, кнопок та ін. Клас ViewGroup представляє контейнер, який служить ядром для підкласів, що називаються компоновки (layouts). Ці класи формують розташування віджетів на формі та містять дочірні елементи View та ViewGroup (рисунок 2.1). Таким чином для кожного Activity формується дерево ієрархії вузлів View та ViewGroup.

При запуску програми система отримає посилання на кореневий вузол дерева та використовує її для відображення графічного інтерфейсу користувача на мобільному пристрої. Система також аналізує елементи дерева ієрархії, додаючи їх до елементів-батьків. Для цього в методі onCreate() треба викликати метод setContentView() передаючи в якості параметру посилання на ресурс компоновки. Наприклад, якщо компоновка знаходиться в файлі mail.xml:

 

Рисунок 2.1 – Приклад дерева вузлів View та ViewGroup

для Activity

 

// ініціалізація компоновки

public void onCreate(Bundle savedInstanceState){

super.onCreate(savedInstanceState);

setContentView(R.layout.main);

}


Поделиться:

Дата добавления: 2015-07-26; просмотров: 75; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.011 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты