Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Компоновка FrameLayout




FrameLayout є найпростішим типом компоновки. В основному це пустий простір на екрані, яке можна заповнити тільки єдиним дочірнім елементом View чи ViewGroup. Всі дочірні елементи додаються до верхнього лівого кута екрану (рисунок 2.2).

 

Рисунок 2.2 – Компоновка FrameLayout

 

В цій компоновці неможна визначити різноманітне місцезнаходження для дочірнього елементу. Всі дочірні елементи додаються поверх попередніх, частково чи повністю затіняючи їх. Виходячи з цього, батьківський елемент займає весь простір екрану та має наступні атрибути: layout_width= ”match_parent” та layout_height=”match_parent”. Дочірній елемент має дані атрибути з будь-яким параметром: “match_parent”(відповідає батьку та приймає значення відповідного параметра як у батька) чи “wrap_content” (стандартний розмір елемента). Елементи інтерфейсу будуть розглянуті далі, проте основними атрибутами для кожного виду є наступні: android:id, android:layout_width, android:layout_height, android:text.

Компоновка FrameLayout використовується рідко, оскільки не дозволяє створити складні вікна з множиною елементів. Вона найчастіше використовується для оверлеев. Наприклад, якщо у вікні є зображення, що займає весь екран (чи карта, кадр з відеокамери та ін.), а на ньому є елементи керування (наприклад, елемент масштабування, елемент пошуку, індикатор часу чи стану та ін.).

Наприклад, створимо компоновку FrameLayout, розмістивши на неї дві кнопки як на рисунку 2.2.

<FrameLayout xmlns:android=http://schemas.android.com/ apk/res/android”

android:layout_width=“match_parent”

android:layout_height=“match_parent”>

<Button

android:id=“@+id/b1”

android:layout_heigth=“match_parent”

android:layout_width=“match_parent”

android:text=“Button1”

/>

<Button

android:id=“@+id/b2”

android:layout_heigth=“wrap_content”

android:layout_width=“wrap_content”

android:text=“Button2”

/>

</FrameLayout>


Поделиться:

Дата добавления: 2015-07-26; просмотров: 78; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты