Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


СТРОЙОВІ ПРИЙОМИ І РУХ БЕЗ ЗБРОЇ




 

Для успішного засвоєння основних положень Стройового статуту і вмілих дій у різних строях необхідно в першу чергу знати всі елементи строю, порядок виконання команд, обов'язки військовослужбовців перед шикуванням і в строю.

Навчання військовослужбовців стройовій підготовці потрібно починати з вивчення у години самостійної підготовки вимог ст. 25 і 26 Стройового статуту Збройних Сил України, які військовослужбовець повинен знати напам’ять та завжди чітко і точно виконувати.

Шикування, рух, зміна напрямку та інші дії підрозділів і частин видів Збройних Сил, родів військ і спеціальних військ у пішому порядку без матеріальної частини проводяться за командами, наказами і розпорядженнями. Тому вивчення стройової підготовки командир повинен починати з роз'яснення військовослужбовцям, що управління строями здійснюється командами та розпорядженнями які подає командир голосом, сигналами_та_рсобистим прикладом, і які передаються за допомогою технічних та рухомих засобів.

Команди та розпорядження можуть передаватися колоною через командирів підрозділів (старших машин) і спостерігачів.

Команди поділяються на підготовчу та виконавчу, проте можуть бути лише виконавчі.

Підготовча команда подається чітко (виразно), гучно і протяжко, щоб ті, хто знаходяться в строю, зрозуміли, яких дій вимагає від них командир.

За підготовчою командою військовослужбовці, які перебувають в строю, приймають стройове положення, під час руху переходять на стройовий крок, а поза строєм повертаються в бік начальника і приймають стройове положення.

Виконавча команда подається після паузи гучно, уривчасто і чітко. Така команда здійснюється негайно і точно.

З метою привернути увагу окремого військовослужбовця або підрозділу в підготовчій команді, у разі потреби, називається підрозділ або військове звання військовослужбовця. Наприклад: "Взвод -СТІЙ"; "Друге відділення, кроком - РУШ"; "Рядовий Ващенко, кру-ГОМ" і т.д.

Гучність голосу під час подання команди змінюється залежно від ширини і глибини строю, рапорт віддається чітко, без різкого підвищення голосу.

На закінчення командир пояснює, що для припинення виконання прийому (дії), подається команда "ВІДСТАВИТИ". За цією командою приймається положення, яке було до виконання прийому.

 

Строї

 

На першому занятті зі стройової підготовки потрібно показати елементи строю, дати статутні визначення, розповісти про призначення елементів строю та основних команд з управління строєм.

Стрій - визначене Стройовим статутом Збройних Сил України розміщення військовослужбовців, підрозділів і частин для їх спільних дій у пішому порядку або на машинах (мал.1).

Шеренга- стрій, у якому військовослужбовці розміщені один біля одного на одній лінії.

 

Правий фланг Тильний бік строю Лівий фланг

 



Поделиться:

Дата добавления: 2015-07-26; просмотров: 88; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты