Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Мал. 11. Крок на місці.




 

Навчання кроку на місці проводиться за розподілом на два рахунки. "Роби -РАЗ" - підняти ліву ногу на 15-20 сантиметрів від землі, правою рукою здійснити рух так, щоб кисть піднялася вище пряжки поясу на ширину долоні й на відстані долоні від тулуба; лівою рукою назад до упору в плечовому суглобі.

На рахунок "Роби - ДВА" ліву ногу поставити на землю з передньої частини стопи на всю підошву. Руки опустити, кисті збоку і посередині стегон.

Повторюючи команду, відпрацьовуються навперемінно положення правої і лівої ноги (руки). При цьому особлива увага звертається на положення рук і додержування стройового положення. Якщо військовослужбовець під час виконання прийомів допускає помилки, то навчання треба продовжувати до усунення відмічених недоліків.

Тренування проводиться за командою "На місці, кроком - РУШ". Для переходу з кроку на місці на рух кроком одночасно з поставленням лівої ноги на землю (під час кроку на місці) подається команда "ПРЯМО". За цією командою зробити правою ногою ще один крок на місці і з лівої ноги почати рух повним кроком.

За командою "На місці бігом - РУШ" військовослужбовець виконує біг на місці.

За командою "ПРЯМО", яка подається одночасно з поставленням лівої ноги на землю, треба зробити правою ногою ще один крок на місці й з лівої ноги почати рух повним бігом.

Після того, як командир показав і розповів техніку руху кроком і бігом, переходу з кроку на біг і навпаки, пояснив вимоги Стройового статуту з їх виконання, він приступає до тренування вивчених прийомів і дій.

Переконавшись, що більшість військовослужбовців правильно засвоїли техніку руху кроком і бігом, командир, вказуючи на недоліки окремим військовослужбовцям, пропонує усунути їх в позаурочний час, а потім приступає до роз'яснення і показу виконання прийомів зміни швидкості руху. З цією метою командир розмикає військовослужбовців на інтервал п'ять-шість кроків для зручності проведення тренування.

Для зміни швидкості руху подаються команди: "ДОВШИЙ КРОК", "КОРОТШИЙ КРОК", "ЧАСТІШИЙ КРОК", "РІДШИЙ КРОК", "ПІВКРОКУ", "ПОВНИЙ КРОК".

Для переміщення поодиноких військовослужбовців на кілька кроків убік подається команда, наприклад: "Рядовий Ващенко. Два кроки праворуч (ліворуч), кроком - РУШ". За цією командою військовослужбовець робить два кроки праворуч (ліворуч), приставляючи ногу після кожного кроку.

Для переміщення вперед або назад на кілька кроків подається команда, наприклад: "Два кроки вперед (назад), кроком - РУШ". За цією командою слід зробити два кроки вперед (назад) і приставити ногу.

Під час переміщення праворуч, ліворуч і назад рухи руками не здійснюються.

Для припинення руху подається команда, наприклад: " Відділення - СТІЙ", "Рядовий Петренко - СТІЙ". За виконавчою командою, яка подається одночасно з поставленням правої або лівої ноги на землю, слід зробити ще один крок і, приставивши ногу, прийняти стройове положення.

 


Поделиться:

Дата добавления: 2015-07-26; просмотров: 71; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты