Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Мал. 14. Положення знятого головного убору.




Без зброї або зі зброєю в положенні "за спину" головний убір знімається і надівається правою рукою, а зі зброєю в положенні "на ремінь", "на груди" і "до ноги" - лівою рукою. Під час знімання головного убору з карабіном у положенні "на плече" карабін попередньо береться до ноги.

Зняття головного убору доцільно вивчати за розподілом, а потім в цілому.

Для навчання виконання прийому за розподілом командир відділення подає команду "Головні убори зняти, за розподілом: роби - РАЗ, роби - ДВА, роби - ТРИ".

На рахунок "роби - РАЗ" правою рукою взяти головний убір за праву сторону, на рахунок "роби - ДВА" зняти головний убір і опустити його на рівень поясного ременя й трохи ліворуч, одночасно лівою рукою взяти головний убір і утримувати його обома руками кокардою праворуч на рівні поясного ременя, на рахунок "роби - ТРИ" ліву і праву руки опустити вниз. Головний убір тримати в лівій, вільно опущеній руці кокардою вперед.

Надівання головного убору треба також виконувати спочатку за розподілом, для чого командир відділення подає команду "Головні убори надіти, за розподілом: роби - РАЗ, роби - ДВА, роби - ТРИ".

На рахунок "роби - РАЗ ліву руку з головним убором подати вперед до пояса і одночасно передати його в праву руку. На рахунок "роби - ДВА" опустити ліву руку і надіти головний убір на голову. На рахунок "роби -ТРИ" різко опустити праву руку вниз.

Закінчивши навчання військовослужбовців зніманню і надіванню головних уборів за розподілом, командир відділення приступає до тренування виконання прийомів в цілому, для чого подає команди: "Головні убори - ЗНЯТИ", "Головні убори - НАДІТИ"

У кінці заняття можна виконувати прийом у складі відділення, для чого командир подає команду "Відділення, головні убори - ЗНЯТИ" або "Відділення, головні убори - НАДІТИ", і так декілька раз.

Після розповіді та показу виконання прийомів військового вітання на місці, командир відділення починає розучувати його за розподілом на два рахунки за командою "Для виконання військового вітання на місці, начальник з фронту (праворуч, ліворуч, позаду), за розподілом: роби - РАЗ, роби - ДВА".

При підході начальника за п'ять-шість кроків на рахунок "роби - РАЗ" військовослужбовці повинні прийняти стройове положення, якщо необхідно -повернутися в його бік, одночасно із поставленням ноги енергійно повернути голову в його бік, дивитися начальнику в обличчя, повертаючи голову вслід за ним.

Якщо необхідно, командир відділення вказує, що начальник проходить зліва направо (і навпаки). За цією командою всі військовослужбовці відділення повертають голову зліва направо (і навпаки), а на рахунок "роби - ДВА" голову ставлять прямо і приймають положення "вільно". Так повторюються команди для виконання військового вітання начальнику, який іде з різних напрямків. Відпрацювавши прийом за розподілом, командир відділення організовує тренування в цілому, з виділенням військовослужбовців для проходження замість начальника перед фронтом, збоку і позаду.

Навчання прийомам виконання військового вітання на місці при надітому головному уборі проводиться за розподілом у тому ж порядку, що й без головного убору. При цьому належить спочатку навчити військовослужбовців правильно прикладати руку до головного убору.

Для цього командир показує і розповідає, що праву руку треба прикласти до головного убору після прийняття положення "струнко"найкоротшим шляхом, а при повороті в бік начальника - одночасно з поставленням ноги. Командир відділення звертає увагу військовослужбовців на те, щоб долоня правої руки була пряма, пальці разом, середній палець торкався нижнього краю головного убору (біля козирка), а лікоть був на лінії й висоті плеча (мал. 15).

Навчання прийому прикладання руки до головного убору починається за командою командира відділення "Прикладання руки до головного убору та опускання її за розподілом: роби - РАЗ, роби - ДВА". На рахунок "роби - РАЗ" військовослужбовці, що знаходяться в розімкнутому одношеренговому строю, енергійно прикладають праву руку до головного убору, на рахунок "роби - ДВА" енергійно опускають праву руку вниз. Ця вправа може повторюватися перед дзеркалом, попарно, самостійно і під барабан. Після того, як вправу вивчено за розподілом, командир відділення тренує військовослужбовців з виконання військового вітання в цілому.


Поделиться:

Дата добавления: 2015-07-26; просмотров: 63; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты