Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Мал. 24. Прийоми з автоматом в положення "на ремінь" з положення " на груди".




 

На рахунок "роби - ТРИ" правою рукою взяти ремінь за його верхню частину й закинути автомат на праве плече в положення "на ремінь", а ліву руку швидко опустити. Необхідно також слідкувати за правильним закиданням автомата лівою рукою за плече. Військовослужбовець повинен, не повертаючи корпусу, різким рухом лівої руки праворуч і назад направити автомат за праве плече. На момент, коли автомат знаходиться на льоту, кисть правої руки сковзає за ременем донизу, військовослужбовець натягує ремінь і тим самим виключає можливість удару себе стволом, а ліктем не дає автомату вийти з-під плеча.

Автомат із складаним прикладом із положення "на груди" в положення "на ремінь" береться за тією самою командою на три рахунки.

На рахунок "роби - РАЗ" лівою рукою взяти автомат угорі за ствол та газову трубку й, піднімаючи його трохи вгору, вивільнити лікоть правої руки з-під ременя, правою рукою, долонею знизу, взяти ремінь біля ствольної коробки.

На рахунок "роби - ДВА", повертаючи автомат ствольною коробкою вгору, перекинути ремінь через голову й тримати автомат магазином праворуч.

На рахунок "роби — ТРИ" закинути автомат за праве плече в положення "на ремінь", а ліву руку швидко опустити.

Після показу прийому за розподілом командир відділення показує виконання прийому в цілому, після чого приступає до тренування. Під час тренування командир відділення добивається від тих, хто навчається, правильного й чіткого виконання прийому у складі відділення, після чого командир перевіряє виконання прийому кожним військовослужбовцем і виставляє оцінки.

Переведення автомата в положення "за спину" із положення "на ремінь" і "на груди". Командир відділення вказує, що при переведенні зброї в положення "за спину" із положення "на груди" зброя спочатку береться в положення "на ремінь".

Вивчення прийому "за спину" доцільно починати з вивчення його за елементами, а потім в цілому. Спершу командир відділення особисто зразково показує виконання прийому із положення "на ремінь", а потім із положення "на груди", при цьому він супроводжує свій показ коротким поясненням. Командир відділення вказує, що автомат в положенні "за спину" береться без багнета, який пристібається до пояса, а карабін - з відімкнутим багнетом. Після цього командир розмикає відділення на чотири кроки з обох сторін стройового майданчика і приступає до розучування прийому, для чого подає команду "Зброю - ЗА СПИНУ".

Для розучування цього прийому подається команда "За спину, за розподілом: роби - РАЗ, роби - ДВА".

На рахунок "роби - РАЗ" лівою рукою взяти ремінь трохи нижче правого плеча, а правою рукою одночасно взятися за приклад (автомат зі складаним прикладом і ручний гранатомет - за ствол біля нижньої антабки).

На рахунок "роби - ДВА" правою рукою трохи підняти зорою вгору, а лівою рукою закинути ремінь за голову на ліве плече; зброю та руки швидко опустити.

Для переведення автомата із складаним прикладом "за спину" з положення "на груди" правою рукою взяти автомат за дульну частину ствола й перевести його в положення "за спину". Під час виконання цього прийому за розподілом на рахунок "роби - РАЗ" правою рукою взяти автомат за дульну частину ствола, підтягуючи його дульною частиною до лівого плеча, і на рахунок "роби - ДВА" перевести автомат в положення "за спину", праву руку швидко опустити.

Ручний кулемет у положення "за спину" береться якнайзручніше.

Мал. 25. Положення зброї "за спину"

а - автомата з дерев'яним прикладом; б - автомата зі складаним прикладом;

в — ручного кулемета; г — ручного гранатомета

Переведення автомата в положення "на ремінь" і "на груди". Приступаючи до навчання переведення зброї в положення "на ремінь" і "на груди" із положення "за спину", командир відділення пояснює, що це зворотні дії вивчених раніше дій переведення зброї "за спину" із положення "на ремінь" і "на груди". Вивчення прийому починається з показу і короткого пояснення порядку виконання прийомів за розподілом і в цілому, після чого, розмикає відділення на два-три кроки, командир відділення приступає до розучування прийомів. Прийом виконується за командою "Зброю на ре-МІНЬ". Автомат із положення "за спину" в положення "на ремінь" береться на два рахунки.

На рахунок "роби - РАЗ" лівою рукою взяти ремінь трохи нижче лівого плеча, правою рукою одночасно взятися за приклад (за ствол, розтруб).

На рахунок "роби - ДВА" правою рукою автомат трохи підняти, а лівою рукою перекинути ремінь через голову на праве плече, ремінь узяти правою рукою, а ліву руку швидко опустити.

Для переведення автомата із складаним прикладом в положення "на груди" з положення "за спину" треба правою рукою взяти автомат за дульну частину ствола й, підтягуючи його дульною частиною до лівого плеча, перевести в положення "на груди". Виконуючи прийом за розподілом, на рахунок "роби - РАЗ" правою рукою взяти автомат за дульну частину ствола, на рахунок "роби- ДВА", підтягнути автомат дульною частиною до лівого плеча, перевести його в положення "на груди", після чого праву руку перенести на ствольну коробку у ременя.

Навчивши військовослужбовців виконанню прийомів переведення автомата в положення "за спину" із положення "на ремінь" і в положення "на ремінь" із положення "за спину" за розподілом, командир приступає до тренування прийомів у цілому, для чого подає команди: "Зброю - ЗА СПИНУ", "Зброю - на ре-МІНЬ" і т.д.

Командир відділення повинен нагадати військовослужбовцям, що для переведення автомата з дерев'яним прикладом у положення "за спину" із • положення "на груди" і в положення "на груди" із положення "за спину" автомат за командою попередньо береться в положення "на ремінь".

 


Поделиться:

Дата добавления: 2015-07-26; просмотров: 71; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.005 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты