Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Взвод у розгорнутому строю. Розгорнутий стрій взводу - лінія машин, інтервали між машинами - З метри.




 

Розгорнутий стрій взводу - лінія машин, інтервали між машинами - З метри.

Шикування взводу в розгорнутий стрій проводиться за командою (сигналом) "У лінію машин - РУШ". Віддавши команду (сигнал), командир взводу ставить свою машину лобовою частиною у бік фронту взводу, решта машин шикується за номерами на одній лінії зліва від машини командира взводу, додержуючись визначених інтервалів.

Під час першого шикування командир взводу рекомендує розмістити машини без особового складу на їх місцях у лінію машин, із завчасним визначенням і позначенням інтервалів і лінії, на яку повинні рівнятися машини лобовою частиною, після чого тренує механіків-водіїв (водіїв) і командирів відділень (машин) у шикуванні взводу в розгорнутому строю.

Для шикування взводу з особовим складом попереду машин спочатку вишиковуються машини в лінію, а потім проводиться шикування особового складу попереду машин. При цьому слід мати на увазі:

o особовий склад взводу шикується попереду машин в одношеренговому або двошеренговому строю;

o екіпажі танків шикуються попереду танків в одношеренговий стрій;

o дистанція між машинами і особовим складом не менше ніж три кроки;

o механіки-водії та водії машин стають у стрій свого підрозділу.

Посадка особового складу механізованого взводу може проводитися в бойові машини піхоти, бронетранспортери та на автомобілі.

Під час посадки в бойові машини піхоти та в бронетранспортери за командою (сигналом) "ДО МАШИН" призначені для цього військовослужбовці відчиняють двері (кришки посадочних люків) десантного відділення; в автомобілях водії у разі потреби відчиняють задній борт.

Перед посадкою на машини в підрозділах у разі потреби проводиться розподіл військовослужбовців і матеріальної частини за машинами.

Перед посадкою особового складу на машини перевіряється, чи розряджена зброя, а якщо пересування відбувається із зарядженою зброєю, то чи поставлена вона на запобіжник, багнети відмикаються (відкидаються).

Безпосередньо перед посадкою за командою (сигналом) "ДО МАШИН" особовий склад шикується біля машин; при цьому порядок шикування особового складу залежить від способу посадки на машини.

Посадка особового складу на машини може здійснюватися:

    • у бойові машини піхоти - через люки та задні двері;
    • у бронетранспортери - через праві та ліві борти й люки;
    • на автомобілі - через праві, ліві та задні борти;
    • в автомобілі із закритим кузовом - через задній борт; на інші машини - з урахуванням розташування люків (дверей);
    • на машини інших марок - якнайзручніше (в залежності від конструкції машини).

Посадка на машини, що знаходяться на правому боці дороги, через лівий борт забороняється.

За командою (сигналом) "ДО МАШИН" екіпажі танків шикуються попереду танків у одношеренговий стрій. Командир танка стає за два кроки перед правою гусеницею, ліворуч від нього механік-водій, навідник; відповідно до цього шикуються екіпажі танків, чисельність яких інша.

За командою "Для зустрічі праворуч (ліворуч, з фронту) зброєю - ЧЕСТЬ" карабіни беруться у положення "зброєю - честь"; всі військовослужбовці, які перебувають у строю, приймають стройове положення й одночасно повертають голову в бік начальника, проводжаючи його поглядом. Якщо в строю військовослужбовці мають автомати, кулемети і ручні гранатомети, то положення їх не змінюється.

 


Поделиться:

Дата добавления: 2015-07-26; просмотров: 69; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты