Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


ПІДГОТОВКА КЕРІВНИКІВ І ОСОБОВОГО СКЛАДУ




 

Важливим елементом підготовки вважається інструктаж офіцерів, які залучаються командиром для проведення огляду. Роль кожного з них зводиться не тільки до виявлення наявних недоліків, але й до того, щоб своїм досвідом, знанням статутних положень і особистим прикладом вчити тих, кого перевіряють, об'єктивно оцінювати ступінь стройових навичок і визначати способи для усунення недоліків у стройовому навчанні особового складу. Так, наприклад, під час проведення стройового огляду роти командир батальйону може залучити своїх заступників і кращих методистів-стройовиків з інших рот батальйону із розрахунку: на кожних взвод - перевіряючий.

Інструктаж офіцерів рекомендується проводити напередодні стройового огляду у такій послідовності:

    • розподілити офіцерів для перевірки підрозділів;
    • оголосити план проведення огляду і вказати порядок перевірки наявності особового складу, зовнішнього вигляду військовослужбовців, знання особовим складом основних положень Стройового статуту, стан спорядження, озброєння, бойової та іншої техніки;
    • визначити порядок перевірки одиночного стройового вишколу і стройової злагодженості в назначених підрозділах, підготовленості особового складу до дій на машинах;
    • вказати форму одягу, озброєння, бойову та іншу техніку, що виводиться, час, місце і порядок шикування особового складу і тих, хто перевіряє;
    • перевірити зовнішній вигляд офіцерів і знання ними статутних положень; довести вимоги, що пред'являються до стройової підготовки та добитися єдиних поглядів щодо оцінки виконання стройових прийомів і дій.

Підготовка особового складу до стройового огляду повинна проводитися командирами підрозділів і частин постійно як у години занять, так і у відведений для цього час. З цією метою необхідно проводити на високому рівні всі стройові заняття, пред'являти високу вимогливість до чіткого і точного виконання положень Стройового статуту в повсякденному житті.

Деякі питання, наприклад, такі, як дії особового складу на машинах, повинні відпрацьовуватися на всіх заняттях з виводом техніки, і особливо у ході тактичної підготовки. Для злагодження підрозділів необхідно використовувати усі переміщення в строю, на вечірніх прогулянках виконувати стройові пісні, на ранкових оглядах перевіряти зовнішній вигляд військовослужбовців, стан обмундирування, його припасування і заправку, дотримання правил носіння військової форми

У години самостійної підготовки солдати, курсанти, сержанти і прапорщики повинні вивчати основні положення Стройового статуту та інших загальновійськових статутів.

Підготовка до стройового огляду завершується попередньою перевіркою командирами підрозділів (частин) своїх підлеглих: оглядом зовнішнього вигляду, перевіркою стану спорядження, озброєння і техніки, тренуванням у проходженні з піснями і урочистим маршем. Командири підрозділів від роти і вище складають стройові записки та готують списки особового складу для оцінки одиночної стройової підготовки.

Для шикування особового складу на стройовий огляд командир полку на підставі вказівок старшого начальника особисто або через штаб віддає наказ, в якому вказує: ціль, місце, час і порядок шикування; форму одягу і спорядження; яке озброєння, бойову та іншу техніку мати в підрозділах.

Заступник командира полку організовує підготовку лінійних і перевіряє готовність стройового майданчика, його обладнання і розмітку.

З офіцерами і прапорщиками управління полку організовуються додаткові тренування для злагоджених дій на стройовому огляді.

З оркестром (барабанщиком) проводяться заняття для розучування маршів під керівництвом військового диригента (старшого барабанщика).

Крім того, для стройового огляду полку готується схема шикування і проходження підрозділів із зазначенням прізвищ командирів.

 


Поделиться:

Дата добавления: 2015-07-26; просмотров: 57; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.004 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты