Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


ПЕРЕВІРКА І ОЦІНКА СТРОЙОВОЇ ЗЛАГОДЖЕНОСТІ




 

Однією з важливих умов згуртування армійського колективу, підвищення його
боєздатності є стройова злагодженість.

Стройова злагодженість підрозділів заключається у чітких, погоджених діях і перешикуваннях особового складу в розгорнутих і похідних строях, у тому числі й при виконанні різних стройових прийомів зі зброєю і без зброї.

Елементи стройового злагодження знаходять практичне застосування на тактико-стройових заняттях, що проводяться за програмою тактичної підготовки, і багато в чому сприяють навчанню підрозділів умілим і злагодженим діям на полі бою.

Стройова злагодженість підрозділів перевіряється за призначенням перевіряючого, починаючи з відділень, потім взводів і рот (батарей) відповідно до вимог Стройового статуту і програми бойової підготовки.

На контрольних заняттях перевіряється виконання нормативів з посадки на машини і висадки особового складу з машин у складі взводу або роти (батареї).

При перевірці й визначенні оцінки підрозділу за дії і виконання нормативів на техніці необхідно керуватися Збірником нормативів з бойової підготовки.

При проходженні підрозділів з виконанням стройової пісні рекомендується враховувати: вибір пісні, її ідейну спрямованість, художню цінність, актуальність тематики; рівень виконання, правильність мелодії, злитість звучання, виразність дикції; підготовленість заспівувачів; додержання рівняння, темпу руху і дисципліни строю.

При проходженні підрозділу урочистим маршем враховуються наступні показники: дії командирів, лінійних і барабанщика; додержання встановлених дистанцій та інтервалів; рівняння у шеренгах і колонах; положення зброї; чіткість стройового кроку, дотримання його розміру і темпу руху (при діях на машинах - швидкість руху); стройова підтягнутість, постава військовослужбовців; положення головних уборів; правильність повороту голови вбік начальника, який проводить стройовий огляд.

Якщо перед проведенням контрольних занять проводився стройовий огляд, то у цьому випадку, як правило, враховуються оцінки, отримані перевіреним підрозділом на огляді за виконання пісні й проходження урочистим маршем.

При перевірці злагодженості оцінюється не тільки погодженість і чіткість дій особового складу, але й правильність подання команд і сигналів командирами.

Оцінка стройової злагодженості підрозділіввизначається за наступними показниками:

o дії підрозділів у похідному і розгорнутому строю, перешикування на місці та під час руху;

o дії підрозділів біля машин і на машинах;

o проходження урочистим маршем у пішому порядку або на машинах;

o виконання стройових пісень.

Оцінка за стройову злагодженість підрозділів військових частин і підрозділів військово-навчальних закладівскладається з оцінок за кожний показник стройового злагодження і виводиться:

o "відмінно",якщо не менше половини оцінок "відмінно", у тому числі за дії на машинах, решта - "добре";

o "добре",якщо не менше половини оцінок не нижче "добре", у тому числі за дії на машинах, решта - "задовільно";

o "задовільно",якщо всі показники не нижче "задовільно".

Оцінка за стройову злагодженість частини, військово-навчального закладускладається з оцінок, отриманих підрозділами, і виводиться:

o "відмінно",якщо не менше половини перевірених підрозділів оцінені "відмінно", решта - "добре";

o "добре",якщо не менше половини перевірених підрозділів оцінені "добре", решта - "задовільно";

o "задовільно",якщо не менше 80% перевірених підрозділів оцінені позитивно.


Поделиться:

Дата добавления: 2015-07-26; просмотров: 55; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты