Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


ОБЛАДНАННЯ СТРОЙОВОГО ПЛАЦУ




 

Обладнання:стройова площадка; стенд із малюнками зі Стройового статуту; дзеркало; місця для лінійних; трибуна; лінія для шикування; флагшток; площадка для відпрацювання дій біля машин і на машинах; місця для чищення взуття та куріння.

Для проведення занять з одиночної стройової підготовки уся площа плацу розбивається на стройові площадки. Такі площадки дозволяють більш якісно відпрацьовувати численні прийоми: стройовий крок, повороти на місці та під час руху, підхід до начальника і відхід від нього і т.д.

Стройова площадка розміром 8 х 16 м розрахована на проведення занять у складі відділення. Стройові площадки підготовляються рівномірно на всій площі плацу. Крім стройових площадок, на плацу виділяється смуга для проходження підрозділів урочистим маршем відпрацювання стройового положення і поворотів на місці відпрацювання поворотів під час руху виконання військового вітання відпрацювання стройового кроку

Лінія проходження правофлангових наноситься на відстані 5-8 м від трибуни, на один крок від неї позначаються місця для лінійних на 10-15 м один від одного.

Усі лінії на плацу наносяться білою фарбою (розведеним вапном).

На стройовому плацу встановлюються стенди, на яких мають бути посібники, плакати, малюнки із Стройового статуту, витяги з малюнками із правил носіння військової форми одягу.

На плацу також повинні бути дзеркала, трибуна, флагшток, місця для чищення взуття та куріння.

Кожний стройовий плац повинен бути добре освітлений і радіофікований.

Поруч з плацом обладнується площадка для відпрацювання дій особового складу на машинах.

Покриття плаців повинно здійснюватися з урахуванням гідрометеорологічних умов кожної кліматичної зони. При цьому враховуються всі особливості їх експлуатації. У відповідності з призначенням плаців їх покриття мають бути достатньо гладкими і міцними, допускати мийку і нанесення на поверхню необхідних розміток.

Основним типом покриття плаців, що відповідають умовам експлуатації, є асфальтове покриття.

В окремих випадках за необхідності можуть застосовуватися й інші типи покриттів, як наприклад, цементобетон, збірні залізобетонні та бетонні плити, піщано (грунто)-гравійне покриття.

Додаток 6

ВІДОМІСТЬ

оцінки стройової підготовки

 


 


(найменування підрозділу, військової частини)

 

№п/п   Посада Військове звання   Прізвище та ініціали Зовнішній вигляд Знання поло­жень стату­тів Виконання стройових прийомів без зброї Стройові прийоми зі зброєю   Методика навчання   Індивідуальна оцінка  
Стро­йове положення   Підхід до начальника   Повороти на місці та під час руху   Рух стройовим кроком   Викона­ння військового вітання   Зняти (надіти) головний убір   Перемі­щення праворуч (ліворуч)  
                                                               
                                                               
                                                               
                                                               
                                                               
                                                               
                                                               

 


 

Командир___________

(найменування підрозділу, військове звання, підпис, прізвище)

 

М.П.

військової частини


 


 


 

 

Оцінка одиночної стройової підготовки перевірено______________з них оцінено:

"відмінно"____________ (____ %)

"добре" ____________(___%)

"задовільно" ___________ (____%)

відсоток виконання _____________

оцінка ____________________ Недоліки_______________________________

 

Оцінка стройового злагодженості:

 

дії у похідному і розгорнутому строю.

ДІЇ біля машин і на машинах

виконання стройових пісень

проходження урочистим маршем.

оцінка Недоліки


 


 

Оцінка виконання вимог Стройового статуту ЗС України у повсякденному житті:

 


 


 

Недоліки


 

Загальна оцінка стройової підготовки.

Перевіряючий

(посада, військове звання, підпис, прізвище)

___20__р.


 


[1] У подальшому і надалі рекомендації прапорщикам і сержантам однаковою мірою стосуються мічманів і старшин

 

[2] Примітка.

1. Кожна рота повинна мати засвідчені списки особового складу, штатно-посадову книгу, журнали обліку бойової підготовки (взводів, роти), шаблони (лінійки) для перевірки розміщення знаків відмінності.

2.У роті перевіряється виконання всіх вивчених стройових прийомів, викладених у розділах 2, 3, 4 Стройового статуту, а кожний військовослужбовець виконує ті прийоми, які призначає перевіряючий.

3. Техніка, призначена для перевірки дій підрозділів на машинах, заздалегідь виводиться і встановлюється на обладнаній площадці.

4. При визначенні оцінки за стройову злагодженість враховуються оцінки, отримані ротою на стройовому огляді частини за виконання стройової пісні та проходження урочистим маршем.


Поделиться:

Дата добавления: 2015-07-26; просмотров: 104; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты